Failure to install 6.1.0.2 FixPack (WP_PTF_6102) - Websphere

This is a discussion on Failure to install 6.1.0.2 FixPack (WP_PTF_6102) - Websphere ; Hello everyone. I have a question that I hope is easy to correct; posting here before calling IBM. I'm trying to install the WPS 6.1 fix pack 2 (WP_PTF_6102) and get two errors. ERROR #1: "Failed to perform extraction." Extracted ...

+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2

Thread: Failure to install 6.1.0.2 FixPack (WP_PTF_6102)

  1. Failure to install 6.1.0.2 FixPack (WP_PTF_6102)

    Hello everyone. I have a question that I hope is easy to correct; posting here before calling IBM. I'm trying to install the WPS 6.1 fix pack 2 (WP_PTF_6102) and get two errors.

    ERROR #1: "Failed to perform extraction."
    Extracted file ( /tmp/ptfs/WP_PTF_6102/components/wp.ptf.preconfig/update.jar )
    Running component update ( wp.ptf.preconfig ).
    Processing extractor command line arguments.
    Jar File : /tmp/ptfs/WP_PTF_6102/components/wp.ptf.preconfig/update.jar
    Log File : /bhc/IBM/WebSphere/PortalServer/version/log/
    20091007_230729_WP_PTF_6102_wp.ptf.preconfig_insta ll.log
    Target Dir: /bhc/IBM/WebSphere/PortalServer
    Backup Jar: /bhc/IBM/WebSphere/PortalServer/version/backup/
    20091007_230729_WP_PTF_6102_wp.ptf.preconfig_undo. jar
    Tmp Dir : /tmp
    Log Level : 3
    Completed processing extractor command line arguments.
    Performing extraction.
    *Failed to perform extraction.*
    Exception: WUPD0248E: Fix pack update failure: The processing of fix pack WP_PTF_6102, component wp.ptf.preconfig failed. See the lo g file /bhc/IBM/WebSphere/PortalServer/version/log/20091007_230729_WP_PTF_6102_wp.ptf.preconfig_insta ll.log for processing details.

    Regarding error #1, the only notes I've found on this was the WAS version was incorrect. Before installing the fix pack I installed WAS 6.1.0-WS-WAS-LinuxX64-FP0000027.pak and 6.1.0-WS-WASSDK-LinuxX64-FP0000027.pak successfully to meet the prereq's. I restarted WAS and WPS and everything was happy. The only other note I found was to verify my permissions on the server and specifically to the /tmp drive. No problem there, this is Linux and I'm running the installer as root. I've run the setupcmdline.sh also.


    ERROR #2: DB2 Connection Failure

    BUILD FAILED (I just love seeing these two words!)
    /bhc/IBM/WebSphere/PortalServer/installer/wp.config/config/includes/preconfig_wp_ptf_6102.xml:32: The following error occurred while executing this line:
    /bhc/IBM/WebSphere/PortalServer/installer/wp.config/config/includes/preconfig_wp_ptf_6101.xml:154: The following error occurred while executing this line:
    /bhc/IBM/WebSphere/PortalServer/installer/wp.config/config/includes/password_task.xml:190: The following error occurred while executing this line: /bhc/IBM/WebSphere/PortalServer/installer/wp.config/config/includes/password_task.xml:195: ERROR: Validate DbConnection: Database connection to jcr.jdbc:db2://:52000/jcrdb61:returnAlias=0; could not be established.

    I have a suspicion the 1st error is related to this one. DB2 could not be established connection. To test the connection, I ran the following tests; BOTH returned successful build messages.

    $/bhc/IBM/WebSphere/wp_profile/ConfigEngine/ConfigEngine.sh
    validate-database-driver -DTransferDomainList=release,community,feedback,lik eminds

    $/bhc/IBM/WebSphere/wp_profile/ConfigEngine/ConfigEngine.sh
    validate-database-connection -DTransferDomainList=release,community,feedback,lik eminds

    I have tried new versions of the Portal Update Installer and also re-downloaded the fix pack 2. No luck.

    Any suggestions would be appreciated. Thanks!

  2. Re: Failure to install 6.1.0.2 FixPack (WP_PTF_6102)

    On Oct 8, 5:04*pm, gpin wrote:
    > Hello everyone. I have a question that I hope is easy to correct; postinghere before calling IBM. I'm trying to install the WPS 6.1 fix pack 2 (WP_PTF_6102) and get two errors.
    >
    > ERROR #1: "Failed to perform extraction."
    > Extracted file ( /tmp/ptfs/WP_PTF_6102/components/wp.ptf.preconfig/update..jar )
    > Running component update ( wp.ptf.preconfig ).
    > Processing extractor command line arguments.
    > Jar File *: /tmp/ptfs/WP_PTF_6102/components/wp.ptf.preconfig/update.jar
    > Log File *: /bhc/IBM/WebSphere/PortalServer/version/log/
    > 20091007_230729_WP_PTF_6102_wp.ptf.preconfig_insta ll.log
    > Target Dir: /bhc/IBM/WebSphere/PortalServer
    > Backup Jar: /bhc/IBM/WebSphere/PortalServer/version/backup/
    > 20091007_230729_WP_PTF_6102_wp.ptf.preconfig_undo. jar
    > Tmp Dir * : /tmp
    > Log Level : 3
    > Completed processing extractor command line arguments.
    > Performing extraction.
    > *Failed to perform extraction.*
    > Exception: WUPD0248E: Fix pack update failure: The processing of fix packWP_PTF_6102, component wp.ptf.preconfig failed. *See the lo g file /bhc/IBM/WebSphere/PortalServer/version/log/20091007_230729_WP_PTF_6102_wp.*ptf.preconfig_inst all.log for processing details.
    >
    > Regarding error #1, the only notes I've found on this was the WAS versionwas incorrect. Before installing the fix pack I installed WAS 6.1.0-WS-WAS-LinuxX64-FP0000027.pak and 6.1.0-WS-WASSDK-LinuxX64-FP0000027.pak successfully to meet the prereq's. I restarted WAS and WPS and everything was happy.. The only other note I found was to verify my permissions on the server and specifically to the /tmp drive. No problem there, this is Linux and I'm running the installer as root. I've run the setupcmdline.sh also.
    >
    > ERROR #2: DB2 Connection Failure
    >
    > BUILD FAILED *(I just love seeing these two words!)
    > /bhc/IBM/WebSphere/PortalServer/installer/wp.config/config/includes/preconf*ig_wp_ptf_6102.xml:32: The following error occurred while executing this line:
    > /bhc/IBM/WebSphere/PortalServer/installer/wp.config/config/includes/preconf*ig_wp_ptf_6101.xml:154: The following error occurred while executing this line:
    > /bhc/IBM/WebSphere/PortalServer/installer/wp.config/config/includes/passwor*d_task.xml:190: The following error occurred while executing this line: /bhc/IBM/WebSphere/PortalServer/installer/wp.config/config/includes/passwor*d_task.xml:195: ERROR: Validate DbConnection: Database connection to jcr.jdbc:db2://:52000/jcrdb61:returnAlias=0; could not be established.
    >
    > I have a suspicion the 1st error is related to this one. DB2 could not beestablished connection. To test the connection, I ran the following tests;BOTH returned successful build messages.
    >
    > * * $/bhc/IBM/WebSphere/wp_profile/ConfigEngine/ConfigEngine.sh
    > validate-database-driver -DTransferDomainList=release,community,feedback,lik eminds
    >
    > * * $/bhc/IBM/WebSphere/wp_profile/ConfigEngine/ConfigEngine.sh
    > validate-database-connection -DTransferDomainList=release,community,feedback,lik eminds
    >
    > I have tried new versions of the Portal Update Installer and also re-downloaded the fix pack 2. No luck.
    >
    > Any suggestions would be appreciated. Thanks!



    Were you able to figure out what the issue is ?? Same issue here, let
    me know if you were to figure out..

    I have similar configuration: WAS 6.1.0.27, WPS 6.1.0.0, Aix 5.3.x

+ Reply to Thread