Websphere 5.1 with Tivoli Access Manager - Websphere

This is a discussion on Websphere 5.1 with Tivoli Access Manager - Websphere ; WebSphere Cannot contact server Hi! I have Websphere 5.1 configured to use Tivoli Access Manager for authentication. Last week, the protected app, stopped functioning. I searched at IBM.com, and the error says the ssl-cert between WAS and Access Manager is ...

+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2

Thread: Websphere 5.1 with Tivoli Access Manager

  1. Websphere 5.1 with Tivoli Access Manager


    WebSphere Cannot contact server

    Hi!
    I have Websphere 5.1 configured to use Tivoli Access Manager for
    authentication.
    Last week, the protected app, stopped functioning.
    I searched at IBM.com, and the error says the ssl-cert between WAS and
    Access Manager is expired.
    IBM has a solution for this problem.
    I did what they say, but the problem persist.
    Websphere can start, an d the apps that has no pretection, work fine;
    but the protected apps are not working.
    Here are the errors: - Thanks in advance -

    [3/21/07 12:49:03:331 VET] 7f1fab75 ResourceMgrIm I WSVR0049I: Binding
    Pet Store Catalog DAO SQL URL as url/CatalogDAOSQLURL
    [3/21/07 12:49:04:438 VET] 7f1fab75 CacheServiceI I DYNA0048I:
    WebSphere Dynamic Cache initialized successfully.
    [3/21/07 12:49:06:106 VET] 7f1fab75 TAMLdapRegist A SECJ0386I:
    Initializing registry to use Tivoli Access Manager for authentication.
    [3/21/07 12:49:06:106 VET] 7f1fab75 UserRegistryI A SECJ0136I: Custom
    Registry:com.ibm.ws.security.registry.ldap.TAMLdap RegistryImpl has been
    initialized
    [3/21/07 12:49:14:068 VET] 7f1fab75 TraceNLS u No message text
    associated with key
    com.tivoli.pd.as.framework.AmasSession.preparePos( ).IBM.AMAS.framework
    AWXRB0001E...An.exception.was.caught..Details.are: .com.tivoli.pd.as.util.AmasException
    in bundle com.ibm.ejs.resources.seriousMessages
    [3/21/07 12:49:14:038 VET] 7f1fab75 PDWAS E
    com.tivoli.pd.as.framework.AmasSession preparePos() IBM AMAS framework
    AWXRB0001E An exception was caught. Details are:
    com.tivoli.pd.as.util.AmasException
    [3/21/07 12:49:14:083 VET] 7f1fab75 SystemOut O Exception trace :
    [3/21/07 12:49:14:159 VET] 7f1fab75 SystemOut O Reason
    [com.tivoli.pd.as.util.AmasException]
    [3/21/07 12:49:14:159 VET] 7f1fab75 SystemOut O Unable to initalise
    the framework. Check the configuration.
    [3/21/07 12:49:14:205 VET] 7f1fab75 RoleBasedAuth E SECJ0268E: Problem
    loading class com.tivoli.pdwas.websphere.PDWASAuthzManager, using
    default authorization table provided by WebSphere

  2. Re: Websphere 5.1 with Tivoli Access Manager


    Hi, it's me again.
    Finally we got it.
    After a few tests, we realized that the problem was the user in the
    PdPerm.properties file.
    The user for the machine (AppServer) was incorrect. It was something
    like "machine.some.domain-machine.some.domain", and the SslSvrCfg was
    generating a different user, something like
    "machine.some.domain-machine"
    I don't know exactly the reason for this... but it is.
    So, we put the correct user (machine.some.domain-machine) in the
    PdPerm.properties, and we ran the pdwascfg command again; and it worked
    !!!.

    May be this could be helpful to someone.
    See you later.



    --
    elfego
    ------------------------------------------------------------------------
    Posted via http://www.webservertalk.com
    ------------------------------------------------------------------------
    View this thread: http://www.webservertalk.com/message1847937.html


+ Reply to Thread