WLS 8.1 SP1 install error on Windows 2000 SP3 - Weblogic

This is a discussion on WLS 8.1 SP1 install error on Windows 2000 SP3 - Weblogic ; We are installing WLS 8.1 SP1 on Windows 2000 Server SP3 and running into a problem. When installing, the "Preparing Install" splash screen appears and progress bar updates 100% complete then the screen disappears and the install wizard never appears. ...

+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9

Thread: WLS 8.1 SP1 install error on Windows 2000 SP3

  1. WLS 8.1 SP1 install error on Windows 2000 SP3


    We are installing WLS 8.1 SP1 on Windows 2000 Server SP3 and running into a problem.
    When installing, the "Preparing Install" splash screen appears and progress bar
    updates 100% complete then the screen disappears and the install wizard never
    appears. In task manager I can still see the exe is running. Any ideas on how
    to get past this problem.

  2. Re: WLS 8.1 SP1 install error on Windows 2000 SP3

    "Bob Koch" wrote in message news:<3fcbbd71$1@newsgroups.bea.com>...
    > We are installing WLS 8.1 SP1 on Windows 2000 Server SP3 and running into a problem.


    Run the MSI version of the installer and enable debugging, as seen
    here:

    http://support.microsoft.com/support.../q223/3/00.asp

    This may be due to the installer not having administrator privileges
    on the machine. Did you log in as a user with admin privileges on that
    machine?

    Hope this helps...


    Brian J. Mitchell
    Systems Administrator, TRX
    email: brian.mitchell@trx.com
    office: +1 404 327 7238
    mobile: +1 678 283 6530

  3. RE: WLS 8.1 SP1 install error on Windows 2000 SP3

    We are having a similar issue. Did you get 8.1 installer to run? If so - how?

  4. Re: WLS 8.1 SP1 install error on Windows 2000 SP3


    I am having the exact problem installing Weblogic 8.1 on W2K with SP2.

    Any hints on a fix or workaround???

    Please Help!!!


    GT




    QUOTE]-Originally posted by Brian Mitchell -
    *"Bob Koch" wrote in messag
    news:<3fcbbd71$1@newsgroups.bea.com>...

    Run the MSI version of the installer and enable debugging, as seen
    here:

    http://tinyurl.com/2zt5u

    This may be due to the installer not having administrator privileges
    on the machine. Did you log in as a user with admin privileges on that
    machine?

    Hope this helps...


    Brian J. Mitchell
    Systems Administrator, TRX
    email: brian.mitchell@trx.com
    office: +1 404 327 7238
    mobile: +1 678 283 6530

    Unregistered
    -----------------------------------------------------------------------
    Posted via http://www.webservertalk.co
    -----------------------------------------------------------------------
    View this thread: http://www.webservertalk.com/message109362.htm


  5. RE: WLS 8.1 SP1 install error on Windows 2000 SP3


    Hi Ben,

    Please try two things:

    1. Delete all old hanging processes and try installer again.
    2. If it still doesn't work, please run installer from a command window and debug
    options as follows and attach the log so I can see why it's failing:
    platform810_win32.exe -log= -log_priority=debug

    regards,
    Platform Team
    BEA Systems

    Ben wrote:
    >We are having a similar issue. Did you get 8.1 installer to run? If so
    >- how?



  6. Re: RE: WLS 8.1 SP1 install error on Windows 2000 SP3

    I have this problem installing WLS 8.1 SP2 on Windows 2000 server SP4.

    running server812_win32 -log c:\temp\wl281inst.log -log_priority=debug gave:

    --
    2004-04-20 13:32:37,500 INFO [main]
    com.bea.plateng.wizard.WizardController - Wizard Controller Version 3.0.0.0
    (Gandalf) Started.
    2004-04-20 13:32:37,546 DEBUG [main]
    com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Attempting to create namespace
    (wizard-internal) with an initial size of (109)
    2004-04-20 13:32:37,546 INFO [main]
    com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Created Namespace (wizard-internal)
    with an inital size of (109)
    2004-04-20 13:32:37,546 DEBUG [main]
    com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Initializing namespace
    (wizard-internal).
    2004-04-20 13:32:37,562 DEBUG [main]
    com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Attempting to create namespace
    (public) with an initial size of (100)
    2004-04-20 13:32:37,562 INFO [main]
    com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Created Namespace (public) with an
    inital size of (100)
    2004-04-20 13:32:37,562 INFO [main]
    com.bea.plateng.common.util.ResourceBundleManager - Attempting to managing
    resource bundle (resources/wizard/i18n_wizard) in namespace
    (wizard-internal) in locale (no_NO).
    2004-04-20 13:32:37,578 DEBUG [main]
    com.bea.plateng.common.util.ResourceBundleManager$ ResourceNamespace - Actual
    Resource Bundle Managed:
    2004-04-20 13:32:37,593 INFO [main]
    com.bea.plateng.common.util.ResourceBundleManager - Attempting to managing
    resource bundle (resources/wizard/i18n_public) in namespace (public) in
    locale (no_NO).
    2004-04-20 13:32:37,593 DEBUG [main]
    com.bea.plateng.common.util.ResourceBundleManager$ ResourceNamespace - Actual
    Resource Bundle Managed:
    2004-04-20 13:32:37,593 INFO [main]
    com.bea.plateng.common.util.ResourceBundleManager - Attempting to managing
    resource bundle (resources/wizard/i18n_wizard_gui) in namespace
    (wizard-internal) in locale (no_NO).
    2004-04-20 13:32:37,625 DEBUG [main]
    com.bea.plateng.common.util.ResourceBundleManager$ ResourceNamespace - Actual
    Resource Bundle Managed:
    2004-04-20 13:32:40,515 DEBUG [main]
    com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Attempting to retrieve
    (WizardController.-target) within namespace
    2004-04-20 13:32:40,531 DEBUG [main]
    com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Retrieved () associated with key
    (WizardController.-target) within namespace

    --

    Thanks in advance for any help you can give me

    /Morten

    "Platform Team" wrote in message
    news:4069af19@newsgroups.bea.com...
    >
    > Hi Bob,
    > Please run the installer from command line and add the debug options and

    attach
    > the log please:
    > debug options:
    >
    > -log -log_priority=debug
    >
    > regards,
    > Platform Team
    > Bob wrote:
    > >I'm having the same problem on SP4. Any sol'n yet?

    >




  7. Re: RE: WLS 8.1 SP1 install error on Windows 2000 SP3


    Having the same problem with installer of WLS8.1 SP2 and installers of JRockit
    8.1. It seems that there is a problem with all their installer on Win 2K Server
    SP3 or 4. Note, we do not have this problem when installing on Win 2K Professional.

    Both installer and javaw pgm are running in memory but nothing happens.

    Louis-P.

    "newsgroups.beasys.com" wrote:
    >I have this problem installing WLS 8.1 SP2 on Windows 2000 server SP4.
    >
    >running server812_win32 -log c:\temp\wl281inst.log -log_priority=debug
    >gave:
    >
    >--
    >2004-04-20 13:32:37,500 INFO [main]
    >com.bea.plateng.wizard.WizardController - Wizard Controller Version 3.0.0.0
    >(Gandalf) Started.
    >2004-04-20 13:32:37,546 DEBUG [main]
    >com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Attempting to create namespace
    >(wizard-internal) with an initial size of (109)
    >2004-04-20 13:32:37,546 INFO [main]
    >com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Created Namespace (wizard-internal)
    >with an inital size of (109)
    >2004-04-20 13:32:37,546 DEBUG [main]
    >com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Initializing namespace
    >(wizard-internal).
    >2004-04-20 13:32:37,562 DEBUG [main]
    >com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Attempting to create namespace
    >(public) with an initial size of (100)
    >2004-04-20 13:32:37,562 INFO [main]
    >com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Created Namespace (public) with
    >an
    >inital size of (100)
    >2004-04-20 13:32:37,562 INFO [main]
    >com.bea.plateng.common.util.ResourceBundleManager - Attempting to managing
    >resource bundle (resources/wizard/i18n_wizard) in namespace
    >(wizard-internal) in locale (no_NO).
    >2004-04-20 13:32:37,578 DEBUG [main]
    >com.bea.plateng.common.util.ResourceBundleManager$ ResourceNamespace -
    >Actual
    >Resource Bundle Managed:
    >2004-04-20 13:32:37,593 INFO [main]
    >com.bea.plateng.common.util.ResourceBundleManager - Attempting to managing
    >resource bundle (resources/wizard/i18n_public) in namespace (public)
    >in
    >locale (no_NO).
    >2004-04-20 13:32:37,593 DEBUG [main]
    >com.bea.plateng.common.util.ResourceBundleManager$ ResourceNamespace -
    >Actual
    >Resource Bundle Managed:
    >2004-04-20 13:32:37,593 INFO [main]
    >com.bea.plateng.common.util.ResourceBundleManager - Attempting to managing
    >resource bundle (resources/wizard/i18n_wizard_gui) in namespace
    >(wizard-internal) in locale (no_NO).
    >2004-04-20 13:32:37,625 DEBUG [main]
    >com.bea.plateng.common.util.ResourceBundleManager$ ResourceNamespace -
    >Actual
    >Resource Bundle Managed:
    >2004-04-20 13:32:40,515 DEBUG [main]
    >com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Attempting to retrieve
    >(WizardController.-target) within namespace
    >2004-04-20 13:32:40,531 DEBUG [main]
    >com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Retrieved () associated with
    >key
    >(WizardController.-target) within namespace
    >
    >--
    >
    >Thanks in advance for any help you can give me
    >
    >/Morten
    >
    >"Platform Team" wrote in message
    >news:4069af19@newsgroups.bea.com...
    >>
    >> Hi Bob,
    >> Please run the installer from command line and add the debug options

    >and
    >attach
    >> the log please:
    >> debug options:
    >>
    >> -log -log_priority=debug
    >>
    >> regards,
    >> Platform Team
    >> Bob wrote:
    >> >I'm having the same problem on SP4. Any sol'n yet?

    >>

    >
    >



  8. Re: RE: WLS 8.1 SP1 install error on Windows 2000 SP3


    Having the same problem. dou you have a solution?


    "Louis-P. Dubeau " wrote:
    >
    >Having the same problem with installer of WLS8.1 SP2 and installers of
    >JRockit
    >8.1. It seems that there is a problem with all their installer on Win
    >2K Server
    >SP3 or 4. Note, we do not have this problem when installing on Win 2K
    >Professional.
    >
    >Both installer and javaw pgm are running in memory but nothing happens.
    >
    >Louis-P.
    >
    >"newsgroups.beasys.com" wrote:
    >>I have this problem installing WLS 8.1 SP2 on Windows 2000 server SP4.
    >>
    >>running server812_win32 -log c:\temp\wl281inst.log -log_priority=debug
    >>gave:
    >>
    >>--
    >>2004-04-20 13:32:37,500 INFO [main]
    >>com.bea.plateng.wizard.WizardController - Wizard Controller Version

    >3.0.0.0
    >>(Gandalf) Started.
    >>2004-04-20 13:32:37,546 DEBUG [main]
    >>com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Attempting to create namespace
    >>(wizard-internal) with an initial size of (109)
    >>2004-04-20 13:32:37,546 INFO [main]
    >>com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Created Namespace (wizard-internal)
    >>with an inital size of (109)
    >>2004-04-20 13:32:37,546 DEBUG [main]
    >>com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Initializing namespace
    >>(wizard-internal).
    >>2004-04-20 13:32:37,562 DEBUG [main]
    >>com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Attempting to create namespace
    >>(public) with an initial size of (100)
    >>2004-04-20 13:32:37,562 INFO [main]
    >>com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Created Namespace (public)

    >with
    >>an
    >>inital size of (100)
    >>2004-04-20 13:32:37,562 INFO [main]
    >>com.bea.plateng.common.util.ResourceBundleManager - Attempting to managing
    >>resource bundle (resources/wizard/i18n_wizard) in namespace
    >>(wizard-internal) in locale (no_NO).
    >>2004-04-20 13:32:37,578 DEBUG [main]
    >>com.bea.plateng.common.util.ResourceBundleManager$ ResourceNamespace

    >-
    >>Actual
    >>Resource Bundle Managed:
    >>2004-04-20 13:32:37,593 INFO [main]
    >>com.bea.plateng.common.util.ResourceBundleManager - Attempting to managing
    >>resource bundle (resources/wizard/i18n_public) in namespace (public)
    >>in
    >>locale (no_NO).
    >>2004-04-20 13:32:37,593 DEBUG [main]
    >>com.bea.plateng.common.util.ResourceBundleManager$ ResourceNamespace

    >-
    >>Actual
    >>Resource Bundle Managed:
    >>2004-04-20 13:32:37,593 INFO [main]
    >>com.bea.plateng.common.util.ResourceBundleManager - Attempting to managing
    >>resource bundle (resources/wizard/i18n_wizard_gui) in namespace
    >>(wizard-internal) in locale (no_NO).
    >>2004-04-20 13:32:37,625 DEBUG [main]
    >>com.bea.plateng.common.util.ResourceBundleManager$ ResourceNamespace

    >-
    >>Actual
    >>Resource Bundle Managed:
    >>2004-04-20 13:32:40,515 DEBUG [main]
    >>com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Attempting to retrieve
    >>(WizardController.-target) within namespace
    >>2004-04-20 13:32:40,531 DEBUG [main]
    >>com.bea.plateng.wizard.ControllerProxy - Retrieved () associated with
    >>key
    >>(WizardController.-target) within namespace
    >>
    >>--
    >>
    >>Thanks in advance for any help you can give me
    >>
    >>/Morten
    >>
    >>"Platform Team" wrote in message
    >>news:4069af19@newsgroups.bea.com...
    >>>
    >>> Hi Bob,
    >>> Please run the installer from command line and add the debug options

    >>and
    >>attach
    >>> the log please:
    >>> debug options:
    >>>
    >>> -log -log_priority=debug
    >>>
    >>> regards,
    >>> Platform Team
    >>> Bob wrote:
    >>> >I'm having the same problem on SP4. Any sol'n yet?
    >>>

    >>
    >>

    >



  9. Re: WLS 8.1 SP1 install error on Windows 2000 SP3

    I also was encountering a problem similar to this. Once I turned on the "-log_priority=debug" option, I noticed at the very end of the log file a meesage about insufficient disk space.

    Didn't think about this since it was a large drive, but I had alot of stuff in the recycle bin.

    Once I emptied this it worked.

    The tool probably should provide an error in non-debug mode about this.

+ Reply to Thread