Malcolm Dunnett wrote:
>
> Alphaserver DS20, VMS 7.3-2, Console firmware 7.3, KGPSA-B firmware 3.20x7
>
> I know it's not supported but just for the benefit of hobbyists or
> others looking to extend the life of older systems I thought I'd post my
> experience with trying to get a KGPSA-B (Emulex Lp7000) to talk to a
> Brocade 2gb fibre switch.
>
> The problem appears at the console level (ie with trying to set up the
> system to boot from a disk connected to the 2gb switch via a KGPSA-B).
> What I observed was inconsistent and drove me nuts for a while trying to
> figure out if I had bad cables, etc.
>
> If one tries to use wwidmgr to set up a mapping ( eg wwidmgr -quickset
> -udid nnn) to a drive under this configuration you may get a "timeout
> probing pgx0" error, or it may appear to work (ie show you the drive
> mappings). Trying the command several times will produce one of these
> results in an apparently random fashion.
>
> Even if wwidmgr appears to work it was my experience that when I did the
> reset afterwards the disks would not appear at the console level, even
> though their parameters were stored in the console variables.
>
> Replacing the 2gb switch with a 1gb switch made the problem go away, as
> did replacing the KGPSA-B with a KGPSA-C (LP8000).
>
> Interestingly, if one boots the system some other way VMS is able to see
> the drives on the KGPSA-B/2gb switch combination and appears to access
> them with no problems (so it's really an Alphaserver console problem
> rather than a VMS issue).


Does the problem still resist if you set the (2Gb) FC switch port to 1Gb
fixed? Usually it is recommended to configure the switch ports to fixed
speed instead of leaving them at autonegotiation.