"plex is disabled" when starting a RAID5 volume - Veritas Volume Manager

This is a discussion on "plex is disabled" when starting a RAID5 volume - Veritas Volume Manager ; Hi pals, I've just created a RAID5 volume on Sun A5100 array. The volume is composed of a RAID plex and a log plex. when I started the volume, it gave me a error: "Plex is disabled". after I've tried ...

+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2

Thread: "plex is disabled" when starting a RAID5 volume

  1. "plex is disabled" when starting a RAID5 volume


    Hi pals,
    I've just created a RAID5 volume on Sun A5100 array. The volume is composed
    of a RAID plex and a log plex. when I started the volume, it gave me a error:
    "Plex is disabled". after I've tried some known technics: detach and re-attach
    the plexes to the volume, start the volume forcibly, recover the volume,

    the problem still exists.
    would anyone tell me how to enable the plex and start the volume? thanks
    in advance.


    Hewlett


    # vxprint -g mysql
    TY NAME ASSOC KSTATE LENGTH PLOFFS STATE TUTIL0 PUTIL0
    dg mysql mysql - - - - - -


    dm mysql01 SENA0_3 - 17674902 - - - -
    dm mysql02 SENA0_4 - 17674902 - - - -
    dm mysql03 SENA0_5 - 17674902 - - - -
    dm mysql04 SENA0_6 - 17674902 - - - -


    v raidvol raid5 DISABLED 0 - EMPTY - -
    pl raidlog1 raidvol DISABLED 1000 - EMPTY - -
    sd mysql04-01 raidlog1 ENABLED 1000 0 - - -
    pl raidplex raidvol DISABLED 3276800 - EMPTY - -
    sd mysql01-01 raidplex ENABLED 1638400 0 - - -
    sd mysql02-01 raidplex ENABLED 1638400 0 - - -
    sd mysql03-01 raidplex ENABLED 1638400 0 - - -
    # vxvol -g mysql start raidvol
    vxvm:vxvol: ERROR: changing volume raidvol:
    Plex is disabled
    #




  2. Re: "plex is disabled" when starting a RAID5 volume

    try:


    vxvol -g mysql init clean raidvol
    vxvol -g mysql start raidvol


    let us know if this helps


    (Source = TroubleShooting Guide page 3)



    Hewlett wrote:
    > Hi pals,
    > I've just created a RAID5 volume on Sun A5100 array. The volume is composed
    > of a RAID plex and a log plex. when I started the volume, it gave me a error:
    > "Plex is disabled". after I've tried some known technics: detach and re-attach
    > the plexes to the volume, start the volume forcibly, recover the volume,
    >
    > the problem still exists.
    > would anyone tell me how to enable the plex and start the volume? thanks
    > in advance.
    >
    >
    > Hewlett
    >
    >
    > # vxprint -g mysql
    > TY NAME ASSOC KSTATE LENGTH PLOFFS STATE TUTIL0 PUTIL0
    > dg mysql mysql - - - - - -
    >
    >
    > dm mysql01 SENA0_3 - 17674902 - - - -
    > dm mysql02 SENA0_4 - 17674902 - - - -
    > dm mysql03 SENA0_5 - 17674902 - - - -
    > dm mysql04 SENA0_6 - 17674902 - - - -
    >
    >
    > v raidvol raid5 DISABLED 0 - EMPTY - -
    > pl raidlog1 raidvol DISABLED 1000 - EMPTY - -
    > sd mysql04-01 raidlog1 ENABLED 1000 0 - - -
    > pl raidplex raidvol DISABLED 3276800 - EMPTY - -
    > sd mysql01-01 raidplex ENABLED 1638400 0 - - -
    > sd mysql02-01 raidplex ENABLED 1638400 0 - - -
    > sd mysql03-01 raidplex ENABLED 1638400 0 - - -
    > # vxvol -g mysql start raidvol
    > vxvm:vxvol: ERROR: changing volume raidvol:
    > Plex is disabled
    > #
    >
    >
    >


+ Reply to Thread