Hang on uxaction.log - Veritas Backup Exec

This is a discussion on Hang on uxaction.log - Veritas Backup Exec ; Hi, Dispite the fact that the file uxaction.log is in the novell.nks file, the server jumps to 100% utilization and requires a reboot everytime I try to make a backup of the Netware File System. Making a backup of just ...

+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Thread: Hang on uxaction.log

  1. Hang on uxaction.log


    Hi,

    Dispite the fact that the file uxaction.log is in the novell.nks file, the
    server jumps to 100% utilization and requires a reboot everytime I try to
    make a backup of the Netware File System.

    Making a backup of just NDS is no problem.

    Netware verion:
    Netware 6.5 SP5 with TSA5UP19)
    (without TSA5UP19 the problem also occurs).

    BackupExec Versions:
    Backup Exec for NetWare 9.1 Build 1158.9
    Media Server = 1158.9
    Ndmp Server = 1158.9
    Nlm Client = 1158.9
    Java Client = 1158.9
    Drivers = 0011N023
    Windows 9X agent = 5.030
    MAC OS X agent = 5.045
    UNIX agent = 5.046

    OFO NW option = 9.5.501
    RAWS/OFO NT option = 4691R.42

    Can someone please help with this problem?
    We don't have a valid backup for over a week now.

    Kind regards,

    Peter

  2. Re: Hang on uxaction.log

    How do you know that the problem is caused by UXACTION.LOG? Have you
    tried editing the job to exclude this file to see if you still have the
    same problem? Some other thing to check:

    1. Anti-virus software: do you have any running on this server? If so,
    try unloading it or disable outbound scanning.

    2. Hyperthreading: is this enabled? If so, disable it as it can cause
    problems on NetWare.

    3. Check in Monitor-->Kernel-->Busiest Threads when the server hits
    100% to see which NLMs are causing the high utilization.

    Chris

  3. Re: Hang on uxaction.log


    "Chris" wrote:
    >How do you know that the problem is caused by UXACTION.LOG? Have you
    >tried editing the job to exclude this file to see if you still have the
    >same problem? Some other thing to check:
    >
    >1. Anti-virus software: do you have any running on this server? If so,
    >try unloading it or disable outbound scanning.
    >
    >2. Hyperthreading: is this enabled? If so, disable it as it can cause
    >problems on NetWare.
    >
    >3. Check in Monitor-->Kernel-->Busiest Threads when the server hits
    >100% to see which NLMs are causing the high utilization.
    >
    >Chris


    When the job starts some NSS errors appear. These errors point to the UXaction.log.

    Anti-virus is turned off during backup.
    Processor is a P3 1000Mhz, no hyperthreading.
    The busiest thread is a thread owned by SERVER itself.

    After Googling some more I stumbled across this thread:
    Forum/Group: novell.support.open-enterprise-server.netware.abends-hangs

    Subject: NW65SBS-SP3 server stall: Related to snapshotpool??
    Date: Tue, 25 Apr 2006 22:11:00 UTC

    I disabled OFO and the problem was gone.


  4. Re: Hang on uxaction.log

    Peter wrote:

    >
    > "Chris" wrote:
    > > How do you know that the problem is caused by UXACTION.LOG? Have you
    > > tried editing the job to exclude this file to see if you still have
    > > the same problem? Some other thing to check:
    > >
    > > 1. Anti-virus software: do you have any running on this server? If
    > > so, try unloading it or disable outbound scanning.
    > >
    > > 2. Hyperthreading: is this enabled? If so, disable it as it can
    > > cause problems on NetWare.
    > >
    > > 3. Check in Monitor-->Kernel-->Busiest Threads when the server hits
    > > 100% to see which NLMs are causing the high utilization.
    > >
    > > Chris

    >
    > When the job starts some NSS errors appear. These errors point to the
    > UXaction.log.
    >
    > Anti-virus is turned off during backup.
    > Processor is a P3 1000Mhz, no hyperthreading.
    > The busiest thread is a thread owned by SERVER itself.
    >
    > After Googling some more I stumbled across this thread:
    > Forum/Group:
    > novell.support.open-enterprise-server.netware.abends-hangs
    >
    > Subject: NW65SBS-SP3 server stall: Related to snapshotpool??
    > Date: Tue, 25 Apr 2006 22:11:00 UTC
    >
    > I disabled OFO and the problem was gone.


    OK, but disabling OFO isn't really a fix though is it? I think the real
    issue is: why is the entry in NOVELL.NKS being ignored? Take a look at
    the following TechNotes:

    http://support.veritas.com/docs/269132
    http://support.veritas.com/docs/274776

  5. Re: Hang on uxaction.log

    Good info! I didn't know about the [tab] causing problems. Probably
    what I had done before that caused it to fail.

    -Barry.


  6. Re: Hang on uxaction.log

    Barry St.John wrote:

    > Good info! I didn't know about the [tab] causing problems. Probably
    > what I had done before that caused it to fail.
    >
    > -Barry.


    Yep, that has caught me out one or twice in the past as well :-)

    Chris

+ Reply to Thread