System: oss-10.3.x86_64 on amd-64

After normal automounting of PATA optical media and one
usb camera (Toshiba-PDR-3330) for quite some time under
openSUSE-10.2-32bit, somewhere along the line and maybe
with the upgrade to openSUSE-10.3 64-bit, it all came to
an end. Now upon powering up a connected usb camera I get
what I think is a kde-controll popup

hal-storage-mount-removable no <-- (action, result)


I found this advice to edit

Yast -> System -> /etc/sysconfig editor -> System -> Boot -> RUN_PARALLEL = no

and also to edit /etc/PolicyKit/PolicyKit.conf to read

all to no avail, left the system edit with a "no" and undid
the PolicyKit change.


it is suggested to remove file


There was no such file.

Then somewhere else I found advice to upgrade to these


Did that too.

Now the problem is solved i.e. no more alert/error/warning, except
that CD/DVD & camera still don't autmount. I can mount the optical
medium but have no idea how to mount a usb camera.

Yast > Hardware > Hardware Indformation shows


Device Names..
Device: PDR
Driver: usb-storage

/media/@hal-mtab... is empty

/etc/fstab shows...

/dev/disk/by-id/scsi-SATA_WDC_WD3200KS-00_WD-WCAPD2725230-part8 / eiserfs acl,user_xattr 1 1
/dev/disk/by-id/scsi-SATA_WDC_WD3200KS-00_WD-WCAPD2725230-part15 swap swap defaults 0 0
proc /proc proc defaults 0 0
sysfs /sys sysfs noauto 0 0
debugfs /sys/kernel/debug debugfs noauto 0 0
usbfs /proc/bus/usb usbfs auto 0 0
devpts /dev/pts devpts mode=0620,gid=5 0 0
/dev/fd0 /media/floppy auto noauto,user,sync 0 0

after editing usbfs from noauto to auto

In principle I'd want everything EXCEPT magnetic drives automounted.

What else can I do?