Solaris 10: 500gb USB drive issue - SUN

This is a discussion on Solaris 10: 500gb USB drive issue - SUN ; I tried to mount my 500gb extral usb hard drive in Solaris 10, but I can't mount it, maybe I don't know how to do it. Here is what I did, please advise. 500gb has factory FAT32 file system, I ...

+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3

Thread: Solaris 10: 500gb USB drive issue

  1. Solaris 10: 500gb USB drive issue

    I tried to mount my 500gb extral usb hard drive in Solaris 10, but I
    can't mount it, maybe I don't know how to do it. Here is what I did,
    please advise.

    500gb has factory FAT32 file system, I know solaris doesn't take NTFS.

    Connect it Solaris 10 (X86), run "cfgadm -al", it shows usb/4 has
    connection.

    under /dev/dsk/, there is new entry c2t0d0s?, c2t0p?

    but I can't mount any of them.

    #mount -F pcfs /dev/dsk/c2t0p0:c /mnt
    /dev/dsk/c2t0p0 is not a DOS file system.

    I tried "format -e", it shows extra hard disk, but when i select it to
    partion, it can't even do "auto configure"..

    what was wrong? I can get OS to detect 8gb usb key without a problem,
    but not this 500gb usb hard disk.

    Please help me out.


  2. Re: Solaris 10: 500gb USB drive issue

    On May 30, 4:27 am, steeles wrote:
    > I tried to mount my 500gb extral usb hard drive in Solaris 10, but I
    > can't mount it, maybe I don't know how to do it. Here is what I did,
    > please advise.
    >
    > 500gb has factory FAT32 file system, I know solaris doesn't take NTFS.
    >
    > Connect it Solaris 10 (X86), run "cfgadm -al", it shows usb/4 has
    > connection.
    >
    > under /dev/dsk/, there is new entry c2t0d0s?, c2t0p?
    >
    > but I can't mount any of them.
    >
    > #mount -F pcfs /dev/dsk/c2t0p0:c /mnt
    > /dev/dsk/c2t0p0 is not a DOS file system.
    >
    > I tried "format -e", it shows extra hard disk, but when i select it to
    > partion, it can't even do "auto configure"..
    >
    > what was wrong? I can get OS to detect 8gb usb key without a problem,
    > but not this 500gb usb hard disk.
    >
    > Please help me out.


    Did you do a devfsadm ?

    Any time I mount a USB key on Solaris 10 it auto mounts.

    I only do mount -F pcfs device:c /mnt on Solaris 9 machines.


  3. Re: Solaris 10: 500gb USB drive issue

    yes, I did devfsadm.

    I discovered the cause. I think the original FAT32 of 500gb usb drive has
    problem, so I delete that partition and re-partition it and format with
    FAT32. After that I am able to mount it.

    One more question, for my 8gb usb key, OS will automatically mount it on
    /rmdisk. While for 500 gb external HD, why can OS mount it automatically?

    Thanks.

    "Franco S." wrote in message
    news:1180527591.242911.180500@p77g2000hsh.googlegr oups.com...
    > On May 30, 4:27 am, steeles wrote:
    >> I tried to mount my 500gb extral usb hard drive in Solaris 10, but I
    >> can't mount it, maybe I don't know how to do it. Here is what I did,
    >> please advise.
    >>
    >> 500gb has factory FAT32 file system, I know solaris doesn't take NTFS.
    >>
    >> Connect it Solaris 10 (X86), run "cfgadm -al", it shows usb/4 has
    >> connection.
    >>
    >> under /dev/dsk/, there is new entry c2t0d0s?, c2t0p?
    >>
    >> but I can't mount any of them.
    >>
    >> #mount -F pcfs /dev/dsk/c2t0p0:c /mnt
    >> /dev/dsk/c2t0p0 is not a DOS file system.
    >>
    >> I tried "format -e", it shows extra hard disk, but when i select it to
    >> partion, it can't even do "auto configure"..
    >>
    >> what was wrong? I can get OS to detect 8gb usb key without a problem,
    >> but not this 500gb usb hard disk.
    >>
    >> Please help me out.

    >
    > Did you do a devfsadm ?
    >
    > Any time I mount a USB key on Solaris 10 it auto mounts.
    >
    > I only do mount -F pcfs device:c /mnt on Solaris 9 machines.
    >




+ Reply to Thread