------=_Part_5074_32049080.1205289103984
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Content-Disposition: inline

Guys,

I updated my spamassassin to SpamAssassin version 3.2.4 that running on Perl
version 5.8.5 in a hope that spamd wouldn't kill my CPU again. Once in
less-or-more an hour user cannot send email and have to wait until the
99.9%process finished. When I ran 'top' I got:

PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+
COMMAND
1905 spamd 25 0 41984 35m 2828 R 99.9 1.8
4:24.58 spamd

And when I tail-ed my /var/log/maillog I got:

Mar 12 09:05:10 mail spamd[1905]: spamd: identified spam (7.8/4.0) for
simscan:604 in *265.8 seconds*, 2820 bytes.
Mar 12 09:05:10 mail spamd[1905]: spamd: result: Y 7 -
AWL,BAYES_80,FH_HELO_EQ_D_D_D_D,HELO_DYNAMIC_IPADD R,
HTML_IMAGE_ONLY_24,HTML_MESSAGE,MIME_HTML_ONLY,MIS SING_DATE,RCVD_IN_SORBS_DUL,RDNS_NONE,
SPF_SOFTFAIL,URIBL_AB_SURBL,URIBL_BLACK,URIBL_JP_S URBL,URIBL_OB_SURBL,URIBL_SBL,
URIBL_SC_SURBL,URIBL_WS_SURBL scantime=*265.8*
,size=2820,user=simscan,uid=604,required_score=4.0 ,rhost=mail.my-domain.com
,raddr=127.0.0.1,
rport=41698,mid=<
20080312075757.17432.qmail@ppp91-77-...poe.mtu-net.ru>,bayes=0.918852
,autolearn=spam


FYI, I have this in my /etc/mail/spamassassin/local.cf:

required_score 4.0
use_pyzor 0
use_razor2 0

Is there anything that I shouldn't do with the filter? And if there was, how
should I do that? Thank you in advance for your help.

Regards,

------=_Part_5074_32049080.1205289103984
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Content-Disposition: inline

Guys,

I updated my spamassassin to SpamAssassin version 3.2.4 that running on Perl version 5.8.5 in a hope that spamd wouldn't kill my CPU again. Once in less-or-more an hour user cannot send email and have to wait until the 99.9% process finished. When I ran 'top' I got:


 PID    USER      PR  NI    VIRT     RES    SHR   S   %CPU   %MEM    TIME+    COMMAND
1905   spamd      25   0    41984    35m    2828   R      99.9       1.8       4:24.58       spamd


And when I tail-ed my /var/log/maillog I got:

Mar 12 09:05:10 mail spamd[1905]: spamd: identified spam (7.8/4.0) for simscan:604 in 265.8 seconds, 2820 bytes.

Mar 12 09:05:10 mail spamd[1905]: spamd: result: Y 7 - AWL,BAYES_80,FH_HELO_EQ_D_D_D_D,HELO_DYNAMIC_IPADD R,

HTML_IMAGE_ONLY_24,HTML_MESSAGE,MIME_HTML_ONLY,MIS SING_DATE,RCVD_IN_SORBS_DUL,RDNS_NONE,
SPF_SOFTFAIL,URIBL_AB_SURBL,URIBL_BLACK,URIBL_JP_S URBL,URIBL_OB_SURBL,URIBL_SBL,

URIBL_SC_SURBL,URIBL_WS_SURBL scantime=265.8,size=2820,user=simscan,uid=604,required_score=4.0 ,rhost=mail.my-domain.com,raddr=127.0.0.1,

rport=41698,mid=<20080312075757.17432.qmail@ppp91-77-189-172.pppoe.mtu-net.ru>,bayes=0.918852,autolearn=spam


FYI, I have this in my /etc/mail/spamassassin/local.cf:


required_score 4.0
use_pyzor       0
use_razor2      0


Is there anything that I shouldn't do with the filter? And if there was, how should I do that? Thank you in advance for your help.

Regards,




------=_Part_5074_32049080.1205289103984--