On Mon, 11 Jun 2007, ram wrote:

> Hi,
> I have been using SA 3.1.5 for a long time now.
> I am testing SA 3.2 on a test machine before upgrade. Something seeems
> to be missing , none of the uridnsbl tests are working
>
> when I run SA in debug mode I can see
> ------------
> 8454] dbg: check: running tests for priority: 500
> [8454] dbg: dns: success for 0 of 29 queries
> [8454] dbg: dns: timeout for after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for habeas-firsttrusted after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for dob after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for zen after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for njabl after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for bsp-firsttrusted after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for spamcop after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for dsbl-lastexternal after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for dob after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for spamcop after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for njabl after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for zen-lastexternal,zen-lastexternal,zen after
> 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for sorbs after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for bsp-untrusted after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for whois after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for whois,whois-lastexternal after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for iadb-firsttrusted after 10 seconds
> [8454] dbg: dns: timeout for sorbs-lastexternal,sorbs after 10 seconds
> [8454] dbg: async: aborting remaining lookups
> [8454] dbg: rules: running head tests; score so far=1.412
> [8454] dbg: rules: compiled head tests
> ------------------
>
>
>
> but dig on the machine is working fine without any issues.
> my user_prefs file shows dns_available yes
> and I have Net:NS
>
>
> What am I missing ?


Is the plugin enabled in the init.pre (uncommented)? Specifically:

# URIDNSBL - look up URLs found in the message against several DNS
# blocklists.
#
loadplugin Mail::SpamAssassin::Plugin::URIDNSBL