De Sun Desktop oplossingen worden al enige jaren ingezet in het onderwijs. Met name het gemak waarmee centraal alle werkplekken beheerd worden en het "zero-management" op de werkplek worden als voordeel aangemerkt. Maar er zijn nog meer voordelen die vooral in het onderwijs van groot belang zijn.

Een van de belangrijke voordelen is dat de Sun Rays op de werkplek slechts 4 Watt aan stroom verbruiken. Dit is niet alleen een kostenbesparing met betrekking stroom verbruik maar ook een voordeel omdat er nagenoeg geen warmteafgite is en er ook geen geluidsontwikkeling is. Beide waren voor SAP Nederland de aanleiding om voor Sun VDI te kiezen in hun trainingslokalen.Verder is het zeer gemakkelijk om een Sun Ray die bijvoorbeeld door leerlingen moedwillig onklaar gemaakt is te vervangen door een ander exemplaar. Doordat instellingen niet lokaal maar centraal gemanaged worden is een Sun Ray nieuw uit de doos direct inzetbaar. Om de Sun Ray te beschermen tegen vernieling wordt veel gebruik gemaakt worden van de Sun Ray Bracket of de Sun Ray Sleeve


Een ander groot voordeel is dat er gebruik gemaakt kan worden van meerdere operating systems die de eindgebruiker aangeboden krijgt. Hiermee kan kan een onderwijsinstelling kiezen voor bijvoorbeeld een Edubuntu desktop voor een groep leerlingen, terwijl een volgende groep leerlingen gebruik maakt van Windows 7 terwijl dezelfde Sun Ray werkplek hiervoor gebruikt kan worden.


Ubuntu wordt over de hele wereld in het basis- envoortgezet onderwijs gebruikt, het is namelijk prima geschikt vooreducatieve omgevingen. Edubuntu is een op Ubuntu gebaseerde distributie die zich specialiseert in het gebruik in deze omgevingen.

Edubuntubevat een groot aantal educatieve programma's, waaronder GCompris, deKDE Edutainment Suite, en Schooltool Calendar. Edubuntu is ontwikkeldom leraren met beperkte technische kennis toch de moeglijkheid te geveneen computerlab of leeromgeving op te zetten, en dat in minder dan eenuur.

bron:

http://[URL="http://blogs.sun.com"]blogs.sun.com[/URL]/whitemencantjump/entry/sun_vdi_for_the_education

http://www.ubuntu-nl.org/ubuntu/edubuntuMore...