I'm having one helluva time getting Samba 3.01 to be stable and I'd
appreciate some help. I can see the HP box in the WINS domain okay,
but when I try to access the shares, all I get is the following error:
\\VOM6200 is not accessible.
The logon server cannot be found.

Here's the logs (level 3) that I'm getting (IP #s have been altered)
when I first fire up samba:

[2004/01/20 09:52:22, 2] lib/interface.c:add_interface(79)
added interface ip=10.20.30.26 bcast=10.20.30.255
nmask=255.255.255.0
[2004/01/20 09:52:22, 2] lib/interface.c:add_interface(79)
added interface ip=10.20.30.26 bcast=10.20.30.255
nmask=255.255.255.0
[2004/01/20 09:52:22, 0]
nsswitch/winbindd_util.c:winbindd_param_init(446)
winbindd: idmap uid range missing or invalid
[2004/01/20 09:52:22, 0]
nsswitch/winbindd_util.c:winbindd_param_init(447)
winbindd: cannot continue, exiting.
[2004/01/20 09:52:22, 2] lib/interface.c:add_interface(79)
added interface ip=10.20.30.26 bcast=10.20.30.255
nmask=255.255.255.0
[2004/01/20 09:52:22, 3] smbd/server.c:main(777)
loaded services
[2004/01/20 09:52:22, 3] smbd/server.c:main(792)
Becoming a daemon.
[2004/01/20 09:52:22, 2] lib/tallocmsg.c:register_msg_pool_usage(57)
Registered MSG_REQ_POOL_USAGE
[2004/01/20 09:52:22, 2] lib/dmallocmsg.c:register_dmalloc_msgs(71)
Registered MSG_REQ_DMALLOC_MARK and LOG_CHANGED
[2004/01/20 09:52:23, 2] smbd/server.cpen_sockets_smbd(318)
waiting for a connection
process_name_query_request: Name query from 127.0.0.1 on subnet
REMOTE_BROADCA
ST_SUBNET for name __SAMBA__<00>
[2004/01/20 09:52:25, 3]
nmbd/nmbd_incomingrequests.crocess_name_query_request
(566)
OK
[2004/01/20 09:52:26, 3]
nmbd/nmbd_incomingrequests.crocess_name_query_request
(450)
process_name_query_request: Name query from 127.0.0.1 on subnet
REMOTE_BROADCAST_SUBNET for name __SAMBA__<00>
[2004/01/20 09:52:26, 3]
nmbd/nmbd_incomingrequests.crocess_name_query_request
(566)
OK
[2004/01/20 09:52:26, 3] smbd/oplock.c:init_oplocks(1226)
open_oplock_ipc: opening loopback UDP socket.
[2004/01/20 09:52:26, 3] smbd/oplock.c:init_oplocks(1256)
open_oplock ipc: pid = 19634, global_oplock_port = 64467
[2004/01/20 09:52:26, 3] smbd/process.c:timeout_processing(1104)
timeout_processing: End of file from client (client has
disconnected).
[2004/01/20 09:52:26, 3] smbd/sec_ctx.c:set_sec_ctx(287)
setting sec ctx (0, 0) - sec_ctx_stack_ndx = 0
[2004/01/20 09:52:26, 2] smbd/server.c:exit_server(558)
Closing connections
[2004/01/20 09:52:26, 3] smbd/connection.c:yield_connection(69)
Yielding connection to
[2004/01/20 09:52:26, 3] smbd/connection.c:yield_connection(75)
yield_connection: tdb_delete for name failed with error Record does
not exist.
[2004/01/20 09:52:26, 3] smbd/oplock.c:init_oplocks(1226)
open_oplock_ipc: opening loopback UDP socket.
[2004/01/20 09:52:26, 3] smbd/oplock.c:init_oplocks(1256)
open_oplock ipc: pid = 19635, global_oplock_port = 64468
[2004/01/20 09:52:26, 3] smbd/process.c:timeout_processing(1104)
timeout_processing: End of file from client (client has
disconnected).
[2004/01/20 09:52:26, 3] smbd/sec_ctx.c:set_sec_ctx(287)
setting sec ctx (0, 0) - sec_ctx_stack_ndx = 0

When I actually try to access the shares, I get this:

[2004/01/20 10:11:18, 3] smbd/sec_ctx.cush_sec_ctx(255)
push_sec_ctx(0, 0) : sec_ctx_stack_ndx = 1
[2004/01/20 10:11:18, 3] smbd/uid.cush_conn_ctx(286)
push_conn_ctx(0) : conn_ctx_stack_ndx = 0
[2004/01/20 10:11:18, 3] smbd/sec_ctx.c:set_sec_ctx(287)
setting sec ctx (0, 0) - sec_ctx_stack_ndx = 1
[2004/01/20 10:11:18, 3] smbd/sec_ctx.cop_sec_ctx(385)
pop_sec_ctx (0, 0) - sec_ctx_stack_ndx = 0
[2004/01/20 10:11:21, 2] auth/auth.c:check_ntlm_password(310)
check_ntlm_password: Authentication for user [NMCDONA3] ->
[NMCDONA3] FAILED with error NT_STATUS_NO_LOGON_SERVERS
[2004/01/20 10:11:21, 3] smbd/error.c:error_packet(129)
error packet at smbd/sesssetup.c(817) cmd=115 (SMBsesssetupX)
eclass=1 ecode=2215
[2004/01/20 10:11:22, 3] smbd/process.c:timeout_processing(1104)
timeout_processing: End of file from client (client has
disconnected).

testparms isn't telling me anything is amiss:

# ./hp/11.00/bin/testparm
Load smb config files from
/host/thishost/unix/cen/utl/samba/3.01/hp/11.00/lib/smb.conf
Processing section "[u]"
Processing section "[proj]"
Processing section "[homes]"
Loaded services file OK.
Server role: ROLE_DOMAIN_MEMBER
Press enter to see a dump of your service definitions

# Global parameters
[global]
workgroup = 8304
security = DOMAIN
guest account = smbnull
log level = 3
log file = /var/adm/samba.log
name resolve order = host lmhosts wins bcast
preferred master = No
local master = No
domain master = No
browse list = No
wins server = 10.20.30.22
ldap ssl = no

[u]
path = /export/host/vom6200/u
read only = No
directory security mask = 00
force directory security mode = 0777

[proj]
path = /export/host/vom6200/proj
read only = No
directory security mask = 00
force directory security mode = 0777

[homes]
comment = Home Directories
read only = No
create mask = 0750
browseable = No

Its joining the domain fine:
# ./hp/11.00/bin/net rpc testjoin
Join to '8304' is OK

Thanks for any help.

Regards,
Noal