Hello all,

Yesterday I've setup samba 3.0.2pre1 as PDC on linux Debian Wooody with
2.4.24 kernel on my home network. I have also 2 additional machnies running
win2k with sp4 included. Samba conf file is as attached below:

[global]
netbios name = zasoby
workgroup = mojezasoby
server string = Serwer Zasobow
passdb backend = smbpasswd
os level = 65
preferred master = yes
domain master = yes
local master = yes
security = user
domain logons = yes

hosts allow = 192.168.49. 10.10.2. 127.0.0.

wins support = yes
name resolve order = bcast wins hosts

logon path = \\%N\profiles\%U
logon drive = H:
logon home = \\%N\home\%U
logon script = giedz.bat

add machine script = /usr/sbin/useradd -d /dev/null -g machines -s /bin
false -M %u

[homes]
comment = Katalogi domowe
browseable = no
writable = yes

[netlogon]
path = /usr/local/samba/netlogon
writable = no
guest ok = no
root preexec = /usr/local/samba/bin/ntlogon --user=%U --os=%m
root postexec = /usr/local/samba/netlogon/%U.bat

[profiles]
path = /usr/local/samba/profiles
read only = no
create mask = 0600
directory mask = 0700

[ogolne]
comment = Ogolnodostepne zasoby
path = /zasoby/ogolne
public = yes
writable = yes
browseable = yes

I have also created machines accounts (with $ at the and of the name) and
root account and test user account. From win2k machine I try to establish
connection to PDC: computer name is "win001" (exists in smbpasswd and /etc
passwd) and domain name is "mojezasoby". Till now is OK. I press enter and
pass admin name and password (in my configuration is : root + its
password). Machine tells me "welcome in domain mojezasoby and try tu
restart win2k machine". After reboot I get standard dialog to login PDC
(mojezasoby) and then try to log test user - I get message (i translate it
from polish languege so it can be different from oryginall ): "you can't
log into domain because there is no password for this computer in primary
domain or password is invalid" upsssss....
OK maybe test user is not valid so try to log root - message is the
same!!!!!!!

In log.smbd file I get:
[2004/01/10 13:42:37, 0] rpc_server/srv_netlog_nt.c:get_md4pw(218)
get_md4pw: Workstation WIN001$: no account in domain

WHAT IS WRONG????

I have also another machine with winXP professional and try on them. With no
problems I log test user and root into PDC on machine with WInXP.

I have read change log from samba.org that samba.3.0.2pre2 fixed bug:
"Joining a Samba domain from Pre-SP2 Windows 2000 clients."
"Logging onto a Samba domain from Windows XP clients."
but what with SP3 and SP4. Is there a still problem like in my
configuration???

PLAESE tell me what to do??? Swith all clients to WinXP??? or what???

Thanks,
Marcin Giedz