O2 video capture. Bugs in dmedia libs irix 6.5.16+ - SGI

This is a discussion on O2 video capture. Bugs in dmedia libs irix 6.5.16+ - SGI ; Hi, Ian Mapleson and I have been chatting about bugs in the dmedia libs in riix 6.5.16 and above. Ian said that these bugs cause video capture on O2 to drop frames. The bugs effect Indigo2 video capture setup's too. ...

+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3

Thread: O2 video capture. Bugs in dmedia libs irix 6.5.16+

  1. O2 video capture. Bugs in dmedia libs irix 6.5.16+

    Hi,
    Ian Mapleson and I have been chatting about bugs in the dmedia libs in
    riix 6.5.16 and above. Ian said that these bugs cause video capture on O2
    to drop frames. The bugs effect Indigo2 video capture setup's too.

    Has anyone else seen this? If so I'll trash my root disk this weekend and
    install irix 6.5 base and use that on my o2.




    *********************
    Khalid Schofield
    System Administrator / EM Technician
    Dept. Of Materials
    University Of Oxford
    Parks Road
    Oxford
    OX1 3PH

    Email: khalid.schofield@materials.ox.ac.uk
    Tel: 01865 273785
    Fax: 01865 283333
    Web: http://www-em.materials.ox.ac.uk/peo...eld/index.html


  2. Re: O2 video capture. Bugs in dmedia libs irix 6.5.16+

    Khalid Schofield wrote:
    > Ian Mapleson and I have been chatting about bugs in the dmedia libs in
    > riix 6.5.16 and above. Ian said that these bugs cause video capture on O2
    > to drop frames. The bugs effect Indigo2 video capture setup's too.


    Does anyone know exactly what the bugs are? Were they ever submitted to SGI?
    Are they really in the VL libraries, or in the apps? I'm writing VL stuff
    with .20m and I've not really had any problems.


  3. Re: O2 video capture. Bugs in dmedia libs irix 6.5.16+

    Lewis Saunders wrote:
    > Does anyone know exactly what the bugs are? ...


    It's been a while since I ran any tests on anything post-6.5.15, but I
    do remember mediaplayer had no sound output, and moviemaker kept messing
    up. I'd have to rerun some tests to check, but I don't have any systems
    now that are running anything later than .15.


    > ... Were they ever submitted to SGI?


    No idea, but SGI does know about the bugs. I was told a year ago that
    there people now working on the media tools, since they hadn't really
    been changed in several years.


    > Are they really in the VL libraries, or in the apps? I'm writing VL stuff
    > with .20m and I've not really had any problems.


    Could be they fixed the bugs then. I don't have a more recent OS to test
    with. If anyone has an unwanted 6.5.24 set, feel free to post it over and
    I'll try it out. Would be good to test .21 too, see if the bugs are also
    gone on Indy/Indigo2/etc.

    Ian.

+ Reply to Thread