Router Issue - Routers

This is a discussion on Router Issue - Routers ; have a network with a domain controller (windows 200 server) that is running DHCP service. I connect to the Internet through a SMC modem that has 4 Ethernet ports. port 1 - Server port 2 - PC port 3 - ...

+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2

Thread: Router Issue

  1. Router Issue

    have a network with a domain controller (windows 200 server) that is
    running DHCP service. I connect to the Internet through a SMC modem
    that has 4 Ethernet ports.

    port 1 - Server
    port 2 - PC
    port 3 - HUB - 3 PCs
    port 4 - PC


    After the weekend the one PC will not get an IP address from the
    network unless I disconnect from the router and go directly into the
    hub with the same cable, then all is OK.


    The router was replaced and the exact same problem exists.
    HELP
    Gary


  2. Re: Router Issue


    g...@porterpcs.com wrote:
    > have a network with a domain controller (windows 200 server) that is
    > running DHCP service. I connect to the Internet through a SMC modem
    > that has 4 Ethernet ports.
    >
    > port 1 - Server
    > port 2 - PC
    > port 3 - HUB - 3 PCs
    > port 4 - PC
    >
    >
    > After the weekend the one PC will not get an IP address from the
    > network unless I disconnect from the router and go directly into the
    > hub with the same cable, then all is OK.
    >
    >
    > The router was replaced and the exact same problem exists.
    > HELP
    > Gary


    Ammended post 4 hours later:

    I put a hub in port 4 and connected the PC to the second hub and it
    worked well. This workaround is perplexing. Why woud this gateway
    drop a connection unless it is hooked to a hub? It worked well for
    years connected directly to the modem/router.
    ????????????
    Any thoughts on this would really be appreciated.
    Gary


+ Reply to Thread