Hello All,

I have a problem with my onboard sound card.
My sound card was auto detected during Linux installation.

I found in the /var/log/messages

Oct 28 19:41:08 RedHatMinang kernel: Intel 810 + AC97 Audio, version 0.24,
17:59:48 Mar 13 2003
Oct 28 19:41:08 RedHatMinang kernel: PCI: Found IRQ 10 for device 00:1f.5
Oct 28 19:41:08 RedHatMinang kernel: PCI: Sharing IRQ 10 with 02:05.0
Oct 28 19:41:08 RedHatMinang kernel: i810: Intel ICH2 found at IO 0x9400 and
0x9800, MEM 0x0000 and 0x0000, IRQ 10
Oct 28 19:41:08 RedHatMinang kernel: i810_audio: Audio Controller supports 6
channels.
Oct 28 19:41:08 RedHatMinang kernel: i810_audio: Defaulting to base 2
channel mode.
Oct 28 19:41:08 RedHatMinang kernel: i810_audio: Resetting connection 0
Oct 28 19:41:08 RedHatMinang kernel: ac97_codec: AC97 Audio codec, id:
ADS112 (Unknown)
Oct 28 19:41:08 RedHatMinang kernel: i810_audio: AC'97 codec 0 supports
AMAP, total channels = 6

I run redhat-config-soundcard and I click "Play test sound", no sound come
out of my speaker. My sound card is Ok in Windows 2000.


Below is my /etc/module.conf

[root@RedHatMinang /usr/include/asm ]# cat /etc/modules.conf
alias usb-controller ehci-hcd
alias usb-controller1 usb-uhci
alias eth0 via-rhine
alias eth1 tulip
alias sound-slot-0 i810_audio
post-install sound-slot-0 /bin/aumix-minimal -f /etc/.aumixrc -L >/dev/null
2>&1 || :
pre-remove sound-slot-0 /bin/aumix-minimal -f /etc/.aumixrc -S >/dev/null
2>&1 || :
[root@RedHatMinang /usr/include/asm ]#

Below is my /etc/.aumixrc

[root@RedHatMinang /usr/include/asm ]# cat /etc/.aumixrc
vol:67:67:P
pcm:67:67:P
speaker:67:0:P
line:67:67:P
mic:0:0:R
cd:67:67:P
pcm2:67:67:P
igain:67:67:P
line1:67:67:P
phin:67:0:P
phout:67:0:P
video:67:67:P
[root@RedHatMinang /usr/include/asm ]#

Below is uname -a

[root@RedHatMinang /usr/include/asm ]# uname -a
Linux RedHatMinang 2.4.20-8 #1 Thu Mar 13 17:54:28 EST 2003 i686 i686 i386
GNU/Linux
[root@RedHatMinang /usr/include/asm ]#

I tried to install alsa-driver 0.9.8 but fail in "make" command

Would you tell me why my sound card does not work ?


Thanks


Yuki