X-Server on Powerbook Old World Mac - Powerpc

This is a discussion on X-Server on Powerbook Old World Mac - Powerpc ; Hello everybody, i just finished installing Sarge on my Powerbook G3 with this graphics card: ATI Technologies Inc 3D Rage LT-G 215LG. But X-Server won't start and tells me "no device found". This is my XF86Config-4: Section "Device" Identifier "ati" ...

+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Thread: X-Server on Powerbook Old World Mac

  1. X-Server on Powerbook Old World Mac

    Hello everybody,

    i just finished installing Sarge on my Powerbook G3 with this graphics
    card: ATI Technologies Inc 3D Rage LT-G 215LG.

    But X-Server won't start and tells me "no device found".

    This is my XF86Config-4:

    Section "Device"

    Identifier "ati"
    Driver "ati"
    BusID "PCI:0:17:0"



    What is the problem I have Xfree86 4.3.0.1 installed.

    Please help me !
    Thank you very much in advance

    Sebastinan


  2. Re: X-Server on Powerbook Old World Mac

    > But X-Server won't start and tells me "no device found".

    Post the output of

    lspci -v

    and

    X -verbose


  3. Re: X-Server on Powerbook Old World Mac


    larwe@larwe.com schrieb:

    > > But X-Server won't start and tells me "no device found".

    >
    > Post the output of
    >
    > lspci -v
    >
    > and
    >
    > X -verbose


    This is my lscpi output:

    0000:00:00.0 Host bridge: Motorola MPC106 [Grackle] (rev 40)
    Flags: bus master, fast devsel, latency 0

    0000:00:0d.0 ff00: Apple Computer Inc. Heathrow Mac I/O (rev 01)
    Flags: bus master, medium devsel, latency 32
    Memory at f4000000 (32-bit, non-prefetchable)

    0000:00:10.0 ff00: Apple Computer Inc. Heathrow Mac I/O (rev 01)
    Flags: bus master, medium devsel, latency 32
    Memory at f3000000 (32-bit, non-prefetchable)

    0000:00:11.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc 3D Rage
    LT-G 215LG (rev 80) (prog-if 00 [VGA])
    Flags: bus master, stepping, medium devsel, latency 32, IRQ 24
    Memory at 82000000 (32-bit, non-prefetchable)
    I/O ports at 0400 [disabled]
    Memory at 82fff000 (32-bit, non-prefetchable)

    0000:00:13.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCI1131 (rev 01)
    Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 22
    Memory at 81803000 (32-bit, non-prefetchable)
    Bus: primary=00, secondary=01, subordinate=04, sec-latency=64
    I/O window 0: 00000000-00000003
    I/O window 1: 00000000-00000003
    16-bit legacy interface ports at 0001

    0000:00:13.1 CardBus bridge: Texas Instruments PCI1131 (rev 01)
    Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 23
    Memory at 81802000 (32-bit, non-prefetchable)
    Bus: primary=00, secondary=06, subordinate=09, sec-latency=64
    I/O window 0: 00000000-00000003
    I/O window 1: 00000000-00000003
    16-bit legacy interface ports at 0001

    0000:06:00.0 ffff: Illegal Vendor ID: Unknown device ffff (rev ff)
    (prog-if ff)
    !!! Unknown header type 7f

    0000:06:00.1 ffff: Illegal Vendor ID: Unknown device ffff (rev ff)
    (prog-if ff)
    !!! Unknown header type 7f

    0000:06:00.2 ffff: Illegal Vendor ID: Unknown device ffff (rev ff)
    (prog-if ff)
    !!! Unknown header type 7f

    0000:06:00.3 ffff: Illegal Vendor ID: Unknown device ffff (rev ff)
    (prog-if ff)
    !!! Unknown header type 7f

    0000:06:00.4 ffff: Illegal Vendor ID: Unknown device ffff (rev ff)
    (prog-if ff)
    !!! Unknown header type 7f

    0000:06:00.5 ffff: Illegal Vendor ID: Unknown device ffff (rev ff)
    (prog-if ff)
    !!! Unknown header type 7f

    0000:06:00.6 ffff: Illegal Vendor ID: Unknown device ffff (rev ff)
    (prog-if ff)
    !!! Unknown header type 7f

    0000:06:00.7 ffff: Illegal Vendor ID: Unknown device ffff (rev ff)
    (prog-if ff)
    !!! Unknown header type 7f



    This is my XFree86.0.log:

    XFree86 Version 4.3.0.1 (Debian 4.3.0.dfsg.1-14 20050601083925
    root@voltaire.debian.org)
    Release Date: 15 August 2003
    X Protocol Version 11, Revision 0, Release 6.6
    Build Operating System: Linux 2.4.29-rc1-voltaire ppc [ELF]
    Build Date: 01 June 2005

    This version of XFree86 has been extensively modified by the Debian
    Project, and is not supported by the XFree86 Project, Inc., in any
    way. Bugs should be reported to the Debian Bug Tracking System; see
    http://www.debian.org/Bugs/Reporting >.

    We strongly encourage the use of the "reportbug" package and command
    to ensure that bug reports contain as much useful information as
    possible.

    Before filing a bug report, you may want to consult the Debian X FAQ:
    XHTML version: file:///usr/share/doc/xfree86-common/FAQ.xhtml
    plain text version: file:///usr/share/doc/xfree86-common/FAQ.gz

    Module Loader present
    OS Kernel: Linux version 2.2.20-pmac (root@voltaire) (gcc version
    2.95.4 20011002 (Debian prerelease)) #1 Thu Mar 21 17:08:23 EST 2002 TF
    Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    (==) Log file: "/var/log/XFree86.0.log", Time: Tue Sep 6 10:59:16 2005
    (==) Using config file: "/etc/X11/XF86Config-4"
    (==) ServerLayout "Default Layout"
    (**) |-->Screen "Default Screen" (0)
    (**) | |-->Monitor "Powerbook LCD"
    (**) | |-->Device "ati"
    (**) |-->Input Device "Generic Keyboard"
    (**) Option "XkbRules" "xfree86"
    (**) XKB: rules: "xfree86"
    (**) Option "XkbModel" "macintosh"
    (**) XKB: model: "macintosh"
    (**) Option "XkbLayout" "de"
    (**) XKB: layout: "de"
    (==) Keyboard: CustomKeycode disabled
    (**) |-->Input Device "Configured Mouse"
    (**) |-->Input Device "Generic Mouse"
    (WW) The directory "/usr/lib/X11/fonts/cyrillic" does not exist.
    Entry deleted from font path.
    (WW) The directory "/usr/lib/X11/fonts/CID" does not exist.
    Entry deleted from font path.
    (**) FontPath set to
    "unix/:7100,/usr/lib/X11/fonts/misc,/usr/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled,/usr/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled,/usr/lib/X11/fonts/Type1,/usr/lib/X11/fonts/Speedo,/usr/lib/X11/fonts/100dpi,/usr/lib/X11/fonts/75dpi"
    (==) RgbPath set to "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
    (==) ModulePath set to "/usr/X11R6/lib/modules"
    (++) using VT number 7

    (WW) Open APM failed (/dev/apm_bios) (No such device)
    (II) Module ABI versions:
    XFree86 ANSI C Emulation: 0.2
    XFree86 Video Driver: 0.6
    XFree86 XInput driver : 0.4
    XFree86 Server Extension : 0.2
    XFree86 Font Renderer : 0.4
    (II) Loader running on linux
    (II) LoadModule: "bitmap"
    (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libbitmap.a
    (II) Module bitmap: vendor="The XFree86 Project"
    compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
    Module class: XFree86 Font Renderer
    ABI class: XFree86 Font Renderer, version 0.4
    (II) Loading font Bitmap
    (II) LoadModule: "pcidata"
    (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libpcidata.a
    (II) Module pcidata: vendor="The XFree86 Project"
    compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
    ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
    (II) PCI: PCI scan (all values are in hex)
    (II) PCI: 00:00:0: chip 1057,0002 card 0000,0000 rev 40 class 06,00,00
    hdr 00
    (II) PCI: 00:0d:0: chip 106b,0010 card 0000,0000 rev 01 class ff,00,00
    hdr 00
    (II) PCI: 00:10:0: chip 106b,0010 card 0000,0000 rev 01 class ff,00,00
    hdr 00
    (II) PCI: 00:11:0: chip 1002,4c47 card 0000,0000 rev 80 class 03,00,00
    hdr 00
    (II) PCI: 00:13:0: chip 104c,ac15 card 0000,0000 rev 01 class 06,07,00
    hdr 82
    (II) PCI: 00:13:1: chip 104c,ac15 card 0000,0000 rev 01 class 06,07,00
    hdr 82
    (II) PCI: End of PCI scan
    (II) Host-to-PCI bridge:
    (II) Bus 0: bridge is at (0:0:0), (0,0,6), BCTRL: 0x0008 (VGA_EN is
    set)
    (II) Bus 0 I/O range:
    [0] -1 0 0x00000000 - 0x0000ffff (0x10000) IX[B]
    (II) Bus 0 non-prefetchable memory range:
    [0] -1 0 0x00000000 - 0xffffffff (0x0) MX[B]
    (II) Bus 0 prefetchable memory range:
    [0] -1 0 0x00000000 - 0xffffffff (0x0) MX[B]
    (II) PCI-to-CardBus bridge:
    (II) Bus 1: bridge is at (0:19:0), (0,1,4), BCTRL: 0x07c0 (VGA_EN is
    cleared)
    (II) PCI-to-CardBus bridge:
    (II) Bus 6: bridge is at (0:19:1), (0,6,9), BCTRL: 0x0680 (VGA_EN is
    cleared)
    (II) Bus 6 non-prefetchable memory range:
    [0] -1 0 0x80000000 - 0x80000fff (0x1000) MX[B]
    (--) PCI:*(0:17:0) ATI Technologies Inc 3D Rage LT-G 215LG rev 128, Mem
    @ 0x82000000/24, 0x82fff000/12, I/O @ 0x0400/8
    (II) Addressable bus resource ranges are
    [0] -1 0 0x00000000 - 0xffffffff (0x0) MX[B]
    [1] -1 0 0x00000000 - 0x0000ffff (0x10000) IX[B]
    (II) OS-reported resource ranges:
    [0] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
    [1] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) MX[B]
    [2] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
    [3] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
    (II) Active PCI resource ranges:
    [0] -1 0 0xf3000000 - 0xf3ffffff (0x1000000) MX[B]E
    [1] -1 0 0xf4000000 - 0xf7ffffff (0x4000000) MX[B]E
    [2] -1 0 0x82fff000 - 0x82ffffff (0x1000) MX[B](B)
    [3] -1 0 0x82000000 - 0x82ffffff (0x1000000) MX[B](B)
    [4] -1 0 0x00000400 - 0x000004ff (0x100) IX[B](B)
    (II) Active PCI resource ranges after removing overlaps:
    [0] -1 0 0xf3000000 - 0xf3ffffff (0x1000000) MX[B]E
    [1] -1 0 0xf4000000 - 0xf7ffffff (0x4000000) MX[B]E
    [2] -1 0 0x82fff000 - 0x82ffffff (0x1000) MX[B](B)
    [3] -1 0 0x82000000 - 0x82ffffff (0x1000000) MX[B](B)
    [4] -1 0 0x00000400 - 0x000004ff (0x100) IX[B](B)
    (II) OS-reported resource ranges after removing overlaps with PCI:
    [0] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
    [1] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) MX[B]
    [2] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
    [3] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
    (II) All system resource ranges:
    [0] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
    [1] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) MX[B]
    [2] -1 0 0xf3000000 - 0xf3ffffff (0x1000000) MX[B]E
    [3] -1 0 0xf4000000 - 0xf7ffffff (0x4000000) MX[B]E
    [4] -1 0 0x82fff000 - 0x82ffffff (0x1000) MX[B](B)
    [5] -1 0 0x82000000 - 0x82ffffff (0x1000000) MX[B](B)
    [6] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
    [7] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
    [8] -1 0 0x00000400 - 0x000004ff (0x100) IX[B](B)
    (II) LoadModule: "bitmap"
    (II) Reloading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libbitmap.a
    (II) Loading font Bitmap
    (II) LoadModule: "dbe"
    (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libdbe.a
    (II) Module dbe: vendor="The XFree86 Project"
    compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
    Module class: XFree86 Server Extension
    ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.2
    (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
    (II) LoadModule: "ddc"
    (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libddc.a
    (II) Module ddc: vendor="The XFree86 Project"
    compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
    ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
    (II) LoadModule: "dri"
    (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libdri.a
    (II) Module dri: vendor="The XFree86 Project"
    compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
    ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.2
    (II) Loading sub module "drm"
    (II) LoadModule: "drm"
    (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/linux/libdrm.a
    (II) Module drm: vendor="The XFree86 Project"
    compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
    ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.2
    (II) Loading extension XFree86-DRI
    (II) LoadModule: "extmod"
    (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libextmod.a
    (II) Module extmod: vendor="The XFree86 Project"
    compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
    Module class: XFree86 Server Extension
    ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.2
    (II) Loading extension SHAPE
    (II) Loading extension MIT-SUNDRY-NONSTANDARD
    (II) Loading extension BIG-REQUESTS
    (II) Loading extension SYNC
    (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
    (II) Loading extension XC-MISC
    (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
    (II) Loading extension XFree86-Misc
    (II) Loading extension XFree86-DGA
    (II) Loading extension DPMS
    (II) Loading extension FontCache
    (II) Loading extension TOG-CUP
    (II) Loading extension Extended-Visual-Information
    (II) Loading extension XVideo
    (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
    (II) Loading extension X-Resource
    (II) LoadModule: "freetype"
    (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libfreetype.a
    (II) Module freetype: vendor="The XFree86 Project"
    compiled for 4.3.0.1, module version = 2.0.2
    Module class: XFree86 Font Renderer
    ABI class: XFree86 Font Renderer, version 0.4
    (II) Loading font FreeType
    (II) LoadModule: "glx"
    (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libglx.a
    (II) Module glx: vendor="The XFree86 Project"
    compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
    ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.2
    (II) Loading sub module "GLcore"
    (II) LoadModule: "GLcore"
    (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a
    Skipping
    "/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_clip.o": No
    symbols found
    Skipping
    "/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_norm.o": No
    symbols found
    Skipping
    "/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_xform.o": No
    symbols found
    Skipping
    "/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_vertex.o": No
    symbols found
    (II) Module GLcore: vendor="The XFree86 Project"
    compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
    ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.2
    (II) Loading extension GLX
    (II) LoadModule: "int10"
    (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libint10.a
    (II) Module int10: vendor="The XFree86 Project"
    compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
    ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
    (II) LoadModule: "record"
    (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/librecord.a
    (II) Module record: vendor="The XFree86 Project"
    compiled for 4.3.0.1, module version = 1.13.0
    Module class: XFree86 Server Extension
    ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.2
    (II) Loading extension RECORD
    (II) LoadModule: "speedo"
    (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libspeedo.a
    Skipping "/usr/X11R6/lib/modules/fonts/libspeedo.a:spencode.o": No
    symbols found
    (II) Module speedo: vendor="The XFree86 Project"
    compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.1
    Module class: XFree86 Font Renderer
    ABI class: XFree86 Font Renderer, version 0.4
    (II) Loading font Speedo
    (II) LoadModule: "type1"
    (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libtype1.a
    (II) Module type1: vendor="The XFree86 Project"
    compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.2
    Module class: XFree86 Font Renderer
    ABI class: XFree86 Font Renderer, version 0.4
    (II) Loading font Type1
    (II) Loading font CID
    (II) LoadModule: "vbe"
    (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libvbe.a
    (II) Module vbe: vendor="The XFree86 Project"
    compiled for 4.3.0.1, module version = 1.1.0
    ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
    (II) LoadModule: "ati"
    (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/ati_drv.o
    (II) Module ati: vendor="The XFree86 Project"
    compiled for 4.3.0.1, module version = 6.5.5
    Module class: XFree86 Video Driver
    ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
    (II) LoadModule: "mouse"
    (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/input/mouse_drv.o
    (II) Module mouse: vendor="The XFree86 Project"
    compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
    Module class: XFree86 XInput Driver
    ABI class: XFree86 XInput driver, version 0.4
    (II) ATI: ATI driver (version 6.5.5) for chipset: ati
    (II) R128: Driver for ATI Rage 128 chipsets:
    ATI Rage 128 Mobility M3 LE (PCI), ATI Rage 128 Mobility M3 LF (AGP),
    ATI Rage 128 Mobility M4 MF (AGP), ATI Rage 128 Mobility M4 ML (AGP),
    ATI Rage 128 Pro GL PA (AGP?), ATI Rage 128 Pro GL PB (AGP?),
    ATI Rage 128 Pro GL PC (AGP?), ATI Rage 128 Pro GL PD (PCI),
    ATI Rage 128 Pro GL PE (AGP?), ATI Rage 128 Pro GL PF (AGP),
    ATI Rage 128 Pro VR PG (AGP?), ATI Rage 128 Pro VR PH (AGP?),
    ATI Rage 128 Pro VR PI (AGP?), ATI Rage 128 Pro VR PJ (AGP?),
    ATI Rage 128 Pro VR PK (AGP?), ATI Rage 128 Pro VR PL (AGP?),
    ATI Rage 128 Pro VR PM (AGP?), ATI Rage 128 Pro VR PN (AGP?),
    ATI Rage 128 Pro VR PO (AGP?), ATI Rage 128 Pro VR PP (PCI),
    ATI Rage 128 Pro VR PQ (AGP?), ATI Rage 128 Pro VR PR (PCI),
    ATI Rage 128 Pro VR PS (AGP?), ATI Rage 128 Pro VR PT (AGP?),
    ATI Rage 128 Pro VR PU (AGP?), ATI Rage 128 Pro VR PV (AGP?),
    ATI Rage 128 Pro VR PW (AGP?), ATI Rage 128 Pro VR PX (AGP?),
    ATI Rage 128 GL RE (PCI), ATI Rage 128 GL RF (AGP),
    ATI Rage 128 RG (AGP), ATI Rage 128 VR RK (PCI),
    ATI Rage 128 VR RL (AGP), ATI Rage 128 4X SE (AGP?),
    ATI Rage 128 4X SF (AGP?), ATI Rage 128 4X SG (AGP?),
    ATI Rage 128 4X SH (AGP?), ATI Rage 128 4X SK (AGP?),
    ATI Rage 128 4X SL (AGP?), ATI Rage 128 4X SM (AGP),
    ATI Rage 128 4X SN (AGP?), ATI Rage 128 Pro ULTRA TF (AGP),
    ATI Rage 128 Pro ULTRA TL (AGP), ATI Rage 128 Pro ULTRA TR (AGP),
    ATI Rage 128 Pro ULTRA TS (AGP?), ATI Rage 128 Pro ULTRA TT (AGP?),
    ATI Rage 128 Pro ULTRA TU (AGP?)
    (II) RADEON: Driver for ATI Radeon chipsets: ATI Radeon QD (AGP),
    ATI Radeon QE (AGP), ATI Radeon QF (AGP), ATI Radeon QG (AGP),
    ATI Radeon VE/7000 QY (AGP/PCI), ATI Radeon VE/7000 QZ (AGP/PCI),
    ATI Radeon Mobility M7 LW (AGP),
    ATI Mobility FireGL 7800 M7 LX (AGP),
    ATI Radeon Mobility M6 LY (AGP), ATI Radeon Mobility M6 LZ (AGP),
    ATI Radeon IGP320 (A3) 4136, ATI Radeon IGP320M (U1) 4336,
    ATI Radeon IGP330/340/350 (A4) 4137,
    ATI Radeon IGP330M/340M/350M (U2) 4337,
    ATI Radeon 7000 IGP (A4+) 4237, ATI Radeon Mobility 7000 IGP 4437,
    ATI FireGL 8700/8800 QH (AGP), ATI Radeon 8500 QL (AGP),
    ATI Radeon 9100 QM (AGP), ATI Radeon 8500 AIW BB (AGP),
    ATI Radeon 8500 AIW BC (AGP), ATI Radeon 7500 QW (AGP/PCI),
    ATI Radeon 7500 QX (AGP/PCI), ATI Radeon 9000/PRO If (AGP/PCI),
    ATI Radeon 9000 Ig (AGP/PCI), ATI FireGL Mobility 9000 (M9) Ld (AGP),
    ATI Radeon Mobility 9000 (M9) Lf (AGP),
    ATI Radeon Mobility 9000 (M9) Lg (AGP),
    ATI Radeon 9100 IGP (A5) 5834,
    ATI Radeon Mobility 9100 IGP (U3) 5835,
    ATI Radeon 9200PRO 5960 (AGP), ATI Radeon 9200 5961 (AGP),
    ATI Radeon 9200 5962 (AGP), ATI Radeon 9200SE 5964 (AGP),
    ATI Radeon Mobility 9200 (M9+) 5C61 (AGP),
    ATI Radeon Mobility 9200 (M9+) 5C63 (AGP), ATI Radeon 9500 AD (AGP),
    ATI Radeon 9500 AE (AGP), ATI Radeon 9600TX AF (AGP),
    ATI FireGL Z1 AG (AGP), ATI Radeon 9700 Pro ND (AGP),
    ATI Radeon 9700/9500Pro NE (AGP), ATI Radeon 9700 NF (AGP),
    ATI FireGL X1 NG (AGP), ATI Radeon 9600 AP (AGP),
    ATI Radeon 9600SE AQ (AGP), ATI Radeon 9600XT AR (AGP),
    ATI Radeon 9600 AS (AGP), ATI FireGL T2 AT (AGP),
    ATI FireGL RV360 AV (AGP), ATI Radeon Mobility 9600 (M10) NP (AGP),
    ATI Radeon Mobility 9600 (M10) NQ (AGP),
    ATI Radeon Mobility 9600 (M11) NR (AGP),
    ATI Radeon Mobility 9600 (M10) NS (AGP),
    ATI FireGL Mobility T2 (M10) NT (AGP),
    ATI FireGL Mobility T2 (M11) NV (AGP), ATI Radeon 9800SE AH (AGP),
    ATI Radeon 9800 AI (AGP), ATI Radeon 9800 AJ (AGP),
    ATI FireGL X2 AK (AGP), ATI Radeon 9800PRO NH (AGP),
    ATI Radeon 9800 NI (AGP), ATI FireGL X2 NK (AGP),
    ATI Radeon 9800XT NJ (AGP)
    (II) Primary Device is: PCI 00:11:0
    (II) ATI: Candidate "Device" section "ati".
    (WW) ATI: PCI/AGP Mach64 in slot 0:17:0 could not be detected!
    (EE) No devices detected.

    Fatal server error:
    no screens found

    When reporting a problem related to a server crash, please send
    the full server output, not just the last messages.
    This can be found in the log file "/var/log/XFree86.0.log".
    Please report problems to submit@bugs.debian.org.



    I'll hope that will help

    Thank you very much.


  4. Re: X-Server on Powerbook Old World Mac

    > > > But X-Server won't start and tells me "no device found".

    Try changing this:

    Section "Device"
    Identifier "ati"
    Driver "ati"
    BusID "PCI:0:17:0"


    to this:

    Section "Device"
    Identifier "ati"
    Driver "ati"
    BusID "PCI:0:11:0"


  5. Re: X-Server on Powerbook Old World Mac

    wrote:

    > BusID "PCI:0:17:0"



    > to this:

    [...]

    > BusID "PCI:0:11:0"


    That is not quit true. lspci displays the device identifiers in
    hexadecimal. The XFree86 config file requires the BusID in a decimal
    number. So the 11, displayed by lspci is a hex number and converts to 17
    as a decimal. The error must be somewhere else though.

    Martin

  6. Re: X-Server on Powerbook Old World Mac



    On 9/5/2005 10:46 PM, s.medrow@web.de said:
    > Hello everybody,
    >
    > i just finished installing Sarge on my Powerbook G3 with this graphics
    > card: ATI Technologies Inc 3D Rage LT-G 215LG.
    >
    > But X-Server won't start and tells me "no device found".
    >
    > This is my XF86Config-4:
    >
    > Section "Device"
    >
    > Identifier "ati"
    > Driver "ati"
    > BusID "PCI:0:17:0"
    >
    >
    >
    > What is the problem I have Xfree86 4.3.0.1 installed.
    >
    > Please help me !
    > Thank you very much in advance
    >
    > Sebastinan
    >


    At the risk of asking a dumb question, but are you sure the device
    driver is installed? IIRC it's called something like "atyfb"for ATI Rage
    cards. Or at least that's what I've got on BootX on my G3 Wallstreet
    boot option line.

    cheers,

    David H


+ Reply to Thread