MOL doesnt work - Powerpc

This is a discussion on MOL doesnt work - Powerpc ; Very strange one. Im running YDL 3.0.1 and want to try out Mac-on-Linux. I ran the mol video setup as instructed, then tried to 'startmol'. It says 'Starting session 0' then gives me the following error: No mol-0.9.69 kernel modules ...

+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

Thread: MOL doesnt work

  1. MOL doesnt work

    Very strange one. Im running YDL 3.0.1 and want to try out Mac-on-Linux. I
    ran the mol video setup as instructed, then tried to 'startmol'. It says
    'Starting session 0' then gives me the following error:

    No mol-0.9.69 kernel modules corresponding to the running 2.4.22-2f kernel
    were found ('startmol --list displays installed version). Recompile the mol
    kernel modules (recommended) or try starting MOL as root using the '-a'
    switch.

    Well Im already running in root. Do I need to update something? This was all
    installed by YDL itself so I would expect it to run out of the box...

    Thanks.



  2. Re: MOL doesnt work

    pb wrote:

    > Very strange one. Im running YDL 3.0.1 and want to try out Mac-on-Linux. I
    > ran the mol video setup as instructed, then tried to 'startmol'. It says
    > 'Starting session 0' then gives me the following error:
    >
    > No mol-0.9.69 kernel modules corresponding to the running 2.4.22-2f kernel
    > were found ('startmol --list displays installed version). Recompile the
    > mol kernel modules (recommended) or try starting MOL as root using the
    > '-a' switch.
    >
    > Well Im already running in root. Do I need to update something? This was
    > all installed by YDL itself so I would expect it to run out of the box...
    >
    > Thanks.

    I played with it myself too, and it seems like YDL installs a MOL
    multi-processor header library instead of one suited to the machine (in my
    sase as well as the parent poster's, a single processor Mac). from there I
    also was stuck as there is no readily usable library, (seems link one has
    to compile it from downloaded sources... but was lost in the dependencies)

    Any help out there would be appreiated here too!

    Larry
    --
    01000011 01001100 01000001 01010011 01010011 01001001 01000011
    Larry Anderson - Sysop of Silicon Realms BBS (209) 754-1363 300-14.4k
    Set your 8-bit rigs to sail for http://www.portcommodore.com/
    01010001 01010101 01000001 01001100 01001001 01010100 01011001

  3. Re: MOL doesnt work

    pb schrieb:
    > Very strange one. Im running YDL 3.0.1 and want to try out Mac-on-Linux. I
    > ran the mol video setup as instructed, then tried to 'startmol'. It says
    > 'Starting session 0' then gives me the following error:
    >
    > No mol-0.9.69 kernel modules corresponding to the running 2.4.22-2f kernel
    > were found ('startmol --list displays installed version). Recompile the mol
    > kernel modules (recommended) or try starting MOL as root using the '-a'
    > switch.
    >
    > Well Im already running in root. Do I need to update something? This was all
    > installed by YDL itself so I would expect it to run out of the box...
    >
    > Thanks.
    >
    >

    The easiest way is probably to download the sources from
    www.maconlinux.org and build it yourself. I did that for my Mandrake
    custom kernel w/o problems.

    Alf


  4. Re: MOL doesnt work

    http://www.sharplabs.com:8668/space/...d+Mac+On+Linux

    The answer is here - works great now.


    "Larry Anderson" wrote in message
    news:1109052288.3821d4fb9a2b5f7e53c8edfcee1d5668@t eranews...
    > pb wrote:
    >
    >> Very strange one. Im running YDL 3.0.1 and want to try out Mac-on-Linux.
    >> I
    >> ran the mol video setup as instructed, then tried to 'startmol'. It says
    >> 'Starting session 0' then gives me the following error:
    >>
    >> No mol-0.9.69 kernel modules corresponding to the running 2.4.22-2f
    >> kernel
    >> were found ('startmol --list displays installed version). Recompile the
    >> mol kernel modules (recommended) or try starting MOL as root using the
    >> '-a' switch.
    >>
    >> Well Im already running in root. Do I need to update something? This was
    >> all installed by YDL itself so I would expect it to run out of the box...
    >>
    >> Thanks.

    > I played with it myself too, and it seems like YDL installs a MOL
    > multi-processor header library instead of one suited to the machine (in my
    > sase as well as the parent poster's, a single processor Mac). from there
    > I
    > also was stuck as there is no readily usable library, (seems link one has
    > to compile it from downloaded sources... but was lost in the dependencies)
    >
    > Any help out there would be appreiated here too!
    >
    > Larry
    > --
    > 01000011 01001100 01000001 01010011 01010011 01001001 01000011
    > Larry Anderson - Sysop of Silicon Realms BBS (209) 754-1363 300-14.4k
    > Set your 8-bit rigs to sail for http://www.portcommodore.com/
    > 01010001 01010101 01000001 01001100 01001001 01010100 01011001




+ Reply to Thread