OpenSSH 5.1p1 - trouble connecting to ILO board - openssh

This is a discussion on OpenSSH 5.1p1 - trouble connecting to ILO board - openssh ; Hello, Recently, the FreeBSD base system OpenSSH was upgraded to OpenSSH_5.1p1 FreeBSD-20080901, OpenSSL 0.9.8e 23 Feb 2007 Before the upgrade, with OpenSSH_4.5p1 FreeBSD-20061110, OpenSSL 0.9.7e-p1 25 Oct 2004 I had no troubles connecting to the ssh server built-in into the ...

+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5

Thread: OpenSSH 5.1p1 - trouble connecting to ILO board

  1. OpenSSH 5.1p1 - trouble connecting to ILO board

    Hello,

    Recently, the FreeBSD base system OpenSSH was upgraded to
    OpenSSH_5.1p1 FreeBSD-20080901, OpenSSL 0.9.8e 23 Feb 2007

    Before the upgrade, with
    OpenSSH_4.5p1 FreeBSD-20061110, OpenSSL 0.9.7e-p1 25 Oct 2004
    I had no troubles connecting to the ssh server built-in into the
    HP Proliant G5 ILO management board, authenticating by id_dsa,
    v2 protocol. On that board, ssh server greets with SSH-2.0-mpSSH_0.0.1
    string.

    After the upgrade, I get the disconnection:
    Received disconnect from 10.1.1.169: 11: Client Disconnect
    Run with -vv shows
    debug2: we sent a publickey packet, wait for reply
    debug1: Server accepts key: pkalg ssh-rsa blen 277
    debug2: input_userauth_pk_ok: fp a9:76:16:94:32:31:37:5f:c1:10:6c:04:ab:33:d0:8f
    debug1: Authentications that can continue: password,publickey
    debug1: Offering public key: /usr/home/kostik/.ssh/id_dsa
    debug2: we sent a publickey packet, wait for reply
    debug1: Server accepts key: pkalg ssh-dss blen 434
    debug2: input_userauth_pk_ok: fp 6d:36:3d:b8:fb:34:f8:bd:8d:51:b5:e5:b3:7c:5b:03
    debug1: Authentication succeeded (publickey).
    debug1: channel 0: new [client-session]
    debug2: channel 0: send open
    debug1: Requesting no-more-sessions@openssh.com
    debug1: Entering interactive session.
    debug2: callback start
    debug2: client_session2_setup: id 0
    debug2: channel 0: request pty-req confirm 1
    debug2: channel 0: request shell confirm 1
    debug2: fd 4 setting TCP_NODELAY
    debug2: callback done
    debug2: channel 0: open confirm rwindow 1048576 rmax 2048
    Received disconnect from 10.1.1.169: 11: Client Disconnect

    Does anybody have similar problems ? Any idea what could be the problem ?

    _______________________________________________
    openssh-unix-dev mailing list
    openssh-unix-dev@mindrot.org
    https://lists.mindrot.org/mailman/li...enssh-unix-dev

    -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
    Version: GnuPG v1.4.9 (FreeBSD)

    iEYEARECAAYFAkjE/CgACgkQC3+MBN1Mb4g7twCeO0P5aPZzCrjmJyu8pGQScdzo
    6+wAmwUwSbjUJtwjwth/MvcyGsZCy0G1
    =PgrJ
    -----END PGP SIGNATURE-----


  2. Re: OpenSSH 5.1p1 - trouble connecting to ILO board

    Konstantin Belousov wrote:
    > Hello,
    >
    > Recently, the FreeBSD base system OpenSSH was upgraded to
    > OpenSSH_5.1p1 FreeBSD-20080901, OpenSSL 0.9.8e 23 Feb 2007
    >
    > Before the upgrade, with
    > OpenSSH_4.5p1 FreeBSD-20061110, OpenSSL 0.9.7e-p1 25 Oct 2004
    > I had no troubles connecting to the ssh server built-in into the
    > HP Proliant G5 ILO management board, authenticating by id_dsa,
    > v2 protocol. On that board, ssh server greets with SSH-2.0-mpSSH_0.0.1
    > string.

    ....
    >
    > Does anybody have similar problems ? Any idea what could be the problem ?


    I've had similar problems for years. Looking around a while ago I found
    the suggestion to `unset LANG` and also make sure agent forwarding is
    disabled. Once I've done both of those things I normally can connect to
    an iLO.

    -matt
    _______________________________________________
    openssh-unix-dev mailing list
    openssh-unix-dev@mindrot.org
    https://lists.mindrot.org/mailman/li...enssh-unix-dev


  3. Re: OpenSSH 5.1p1 - trouble connecting to ILO board

    On Tue, Sep 09, 2008 at 07:15:25AM -0400, Matt Anderson wrote:
    > Konstantin Belousov wrote:
    > >Hello,
    > >
    > >Recently, the FreeBSD base system OpenSSH was upgraded to
    > >OpenSSH_5.1p1 FreeBSD-20080901, OpenSSL 0.9.8e 23 Feb 2007
    > >
    > >Before the upgrade, with
    > >OpenSSH_4.5p1 FreeBSD-20061110, OpenSSL 0.9.7e-p1 25 Oct 2004
    > >I had no troubles connecting to the ssh server built-in into the
    > >HP Proliant G5 ILO management board, authenticating by id_dsa,
    > >v2 protocol. On that board, ssh server greets with SSH-2.0-mpSSH_0.0.1
    > >string.

    > ...
    > >
    > >Does anybody have similar problems ? Any idea what could be the problem ?

    >
    > I've had similar problems for years. Looking around a while ago I found
    > the suggestion to `unset LANG` and also make sure agent forwarding is
    > disabled. Once I've done both of those things I normally can connect to
    > an iLO.


    I do have disabled agent forwarding for ILO, otherwise even old client
    cannot establish the session. This seems to be a change in the recent
    ssh that cause this behaviour.

    _______________________________________________
    openssh-unix-dev mailing list
    openssh-unix-dev@mindrot.org
    https://lists.mindrot.org/mailman/li...enssh-unix-dev

    -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
    Version: GnuPG v1.4.9 (FreeBSD)

    iEYEARECAAYFAkjGgwIACgkQC3+MBN1Mb4jdfACgq6VS/KiykWjPHJQjYS5QWcsL
    hSgAn29hA3KoAXRTgDLia1Izgy1qgccN
    =IU8O
    -----END PGP SIGNATURE-----


  4. Re: OpenSSH 5.1p1 - trouble connecting to ILO board

    On Mon, 8 Sep 2008, Konstantin Belousov wrote:

    > Hello,
    >
    > Recently, the FreeBSD base system OpenSSH was upgraded to
    > OpenSSH_5.1p1 FreeBSD-20080901, OpenSSL 0.9.8e 23 Feb 2007
    >
    > Before the upgrade, with
    > OpenSSH_4.5p1 FreeBSD-20061110, OpenSSL 0.9.7e-p1 25 Oct 2004
    > I had no troubles connecting to the ssh server built-in into the
    > HP Proliant G5 ILO management board, authenticating by id_dsa,
    > v2 protocol. On that board, ssh server greets with SSH-2.0-mpSSH_0.0.1
    > string.
    >
    > After the upgrade, I get the disconnection:
    > Received disconnect from 10.1.1.169: 11: Client Disconnect
    > Run with -vv shows


    Please send a full trace with "ssh -vvv".

    -d
    _______________________________________________
    openssh-unix-dev mailing list
    openssh-unix-dev@mindrot.org
    https://lists.mindrot.org/mailman/li...enssh-unix-dev


  5. Re: OpenSSH 5.1p1 - trouble connecting to ILO board

    I took the liberty of forwarding the string to some folks and the result
    was a suggestion that the 1.60 version of the iLO firmware may address
    this issue.

    hth,

    rick jones
    _______________________________________________
    openssh-unix-dev mailing list
    openssh-unix-dev@mindrot.org
    https://lists.mindrot.org/mailman/li...enssh-unix-dev


+ Reply to Thread