hal-pc.org> wrote in message
news:416f3aba$0$451$a726171b@news.hal-pc.org...
> Senario:
> FreeBSD router/wireless AP
> FreeBSD running Windows domain controller (PDC under Samba)
> 1 Windows 98se machine that logs into said domain now moved to wireless.
> (was working when wired)
>
> Problem:
> keep getting "No domain server could be found to validate your account..."
> since the box was moved to wirless, but it /can/ get on the net once
> booted.
>
> Diagnosis:
> software that controls the wireless card doesn't load until windoze is
> fully booted, hince the problem logging into the domain.
>
> Attempt at solution:
> i added the "utility", as they call it. to RunServices (registry) and now
> it does load /before/ the un/pw/domain prompt, but still no luck ("No
> domain server can be found to authenticate your account...." once i do try
> to log in).
> the strangest thing is that now i can come over here and log into my
> server and see the windoze box, ping it, and in every other way
> communicate with it /before/ i ever try to log in.
>
> -root- (beastie) 20:21:46
> /--> ping -c 5 dozer
> PING dozer.biohazard (xxx.xxx.0.6): 56 data bytes
> 64 bytes from xxx.xxx.0.6: icmp_seq=0 ttl=128 time=4.692 ms
> 64 bytes from xxx.xxx.0.6: icmp_seq=1 ttl=128 time=2.901 ms
> 64 bytes from xxx.xxx.0.6: icmp_seq=2 ttl=128 time=2.334 ms
> 64 bytes from xxx.xxx.0.6: icmp_seq=3 ttl=128 time=2.254 ms
> 64 bytes from xxx.xxx.0.6: icmp_seq=4 ttl=128 time=2.313 ms
> 64 bytes from xxx.xxx.0.6: icmp_seq=5 ttl=128 time=3.052 ms
> --- dozer.biohazard ping statistics ---
> 13 packets transmitted, 13 packets received, 0% packet loss
> round-trip min/avg/max/stddev = 2.254/2.758/4.692/0.611 ms
>
> -root- (beastie) 20:22:03
> /--> wicontrol -l ##NOTE:signal stats are NOT accurate with this
> 1 station:
> ap[0]:
> netname (SSID): [ biohazard ]
> BSSID: [ 00:0f:3d:xx:xx:xx ]
> Channel: [ 10 ]
> Quality/Signal/Noise [signal]: [ 0 / 48 / 0 ]
> [dBm]: [ 0 / -101 / -149 ]
> BSS Beacon Interval [msec]: [ 1 ]
> Capinfo: [ ESS ]
>
> -root- (beastie) 20:26:12
> /--> portscanner -bm 137 -em 139 dozer
> xxx.xxx.0.6
> 139
>
> ARGHHHH!!!
> any M$ network gurus out there that have /any/ idea how to get this
> working!?
>
> --
> - - james hal-pc.org - -
>
> Your shoes shine splendidly, in contrast to your intellect.
> - - - - - - - - - - - - - - -


I would try adding the PDC's ip to the clients Hosts and LMhosts files


Hope that helps