I'm attempting to use userdb authentication with postfix and courier
imap with mdv 2007 and am having problems

passwd authentication works fine and I have the authdaemond running
but in a telnet session I'm getting:

1 login rajm ****

1 NO Login failed.

I've tried the instructions here:

http://www.courier-mta.org/authlib/R...authdebug.html

I've set DEBUG_LOGIN=2
and restarted syslogd when authdemond starts I get messages about

May 7 11:40:17 faure authdaemond: modules="authuserdb authpam authpwd authshadow", daemons=5
May 7 11:40:17 faure authdaemond: Installing libauthuserdb
May 7 11:40:17 faure authdaemond: Installation complete: authuserdb
.....
but when I try a login, in the debug file I just get

May 7 11:36:26 faure imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 7 11:37:00 faure imapd: LOGIN FAILED, user=rajm, ip=[::ffff:127.0.0.1]

whereas the doc suggests there ought to be a clear text password there.

The README.authdebug.html page also suggests I ought to be seeing
something like:

Apr 14 14:07:15 billdog authdaemond: received auth request, service=pop3, authtype=login
Apr 14 14:07:15 billdog authdaemond: authcustom: trying this module
Apr 14 14:07:15 billdog authdaemond: authcustom: nothing implemented in do_auth_custom()
Apr 14 14:07:15 billdog authdaemond: authcustom: REJECT - try next module
....
Apr 14 14:07:15 billdog authdaemond: authuserdb: trying this module
Apr 14 14:07:15 billdog authdaemond: userdb: opened /etc/userdb.dat
Apr 14 14:07:15 billdog authdaemond: userdb: looking up 'brian'

but there's nothing like that! Googling suggests there may be problems
with courier-imap and postfix but I've not yet found a solution. Does
anyone have this type of setup working?

I guess that authentication isn't getting as far as authdaemond but
I'm not sure why?

Robert
--
La grenouille songe..dans son ch√Ęteau d'eau
Links and things http://rmstar.blogspot.com/