atapi/dvd writer detected as ide-tape - Hardware

This is a discussion on atapi/dvd writer detected as ide-tape - Hardware ; Hi, I've got a LG GH22LP20 DVD writer http://www.lge.com/products/model/detail/gh22lp20.jhtml it worked for a few days, but after a reboot it never detects it again. Does somebody knows howto get it running again ? I found in the syslog: Sep 30 ...

+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2

Thread: atapi/dvd writer detected as ide-tape

  1. atapi/dvd writer detected as ide-tape

    Hi,

    I've got a LG GH22LP20 DVD writer
    http://www.lge.com/products/model/detail/gh22lp20.jhtml

    it worked for a few days, but after a reboot it never detects it again.

    Does somebody knows howto get it running again ?

    I found in the syslog:
    Sep 30 13:44:44 localhost kernel: ide-tape: hda <-> ht0: HH-@T)SP?/?????1*00
    DRD)RAM GH22LP20P?{???????????HH-@T)SP?/?????1*00 rev 1*00
    Sep 30 13:44:44 localhost kernel: ide-tape: ht0: I/O error, pc = 1a, key =
    5,
    asc = 64, ascq = 0
    Sep 30 13:44:44 localhost kernel: ide-tape: hda: invalid tape speed
    (assuming
    650KB/sec)
    Sep 30 13:44:44 localhost kernel: ide-tape: hda: invalid max_speed (assuming
    650KB/sec)
    Sep 30 13:44:44 localhost kernel: ide-tape: ht0: I/O error, pc = 1a, key =
    5,
    asc = 64, ascq = 0
    Sep 30 13:47:17 localhost kernel: ide-tape: hda <-> ht0: HH-@T)SP?/?????1*00
    DRD)RAM GH22LP20P?{???????????HH-@T)SP?/?????1*00 rev 1*00
    Sep 30 13:47:17 localhost kernel: ide-tape: ht0: I/O error, pc = 1a, key =
    5,
    asc = 64, ascq = 0
    Sep 30 13:47:17 localhost kernel: ide-tape: hda: invalid tape speed
    (assuming
    650KB/sec)
    Sep 30 13:47:17 localhost kernel: ide-tape: hda: invalid max_speed (assuming
    650KB/sec)
    Sep 30 13:47:17 localhost kernel: ide-tape: ht0: I/O error, pc = 1a, key =
    5,
    asc = 64, ascq = 0
    -- end snip

    >udevinfo -a -p /sys/class/ide_port/ide0/device/0.0

    looking at device '/devices/pci0000:00/0000:00:1f.0/ide0/0.0':
    KERNEL=="0.0"
    SUBSYSTEM=="ide"
    DRIVER==""
    ATTR{media}=="tape"
    ATTR{drivename}=="hda"
    ATTR{modalias}=="ide:m-tape"
    ATTR{model}=="HL)DP-ST@V@-RAI CH22HP20"
    ATTR{firmware}=="1.00"
    ATTR{serial}==""

    >udevadm test /sys/class/ide_port/ide0/device/0.0

    -- snipp
    import_uevent_var: import into environment: 'PHYSDEVBUS=ide'
    import_uevent_var: import into environment: 'MEDIA=tape'
    import_uevent_var: import into environment: 'DRIVENAME=hda'
    import_uevent_var: import into environment: 'MODALIAS=ide:m-tape'
    udevtest: looking at device '/class/ide_port/ide0/device/0.0' from
    subsystem 'ide'
    udevtest: run: '/sbin/modprobe --use-blacklist ide:m-tape'
    udevtest: run: '/sbin/modprobe ide-scsi'
    udevtest: run: 'socket:/org/freedesktop/hal/udev_event'
    udevtest: run: 'socket:@/org/kernel/udev/monitor'
    --end snipp


  2. Re: atapi/dvd writer detected as ide-tape

    a tape is a tape..., a dvd is a dvd...
    i think either your udev rules are broken, or you modprobe the wrong
    ide-controller driver

+ Reply to Thread