LSI Logic MegaRAID i4 only recognizes 131MB of 500MB - Hardware

This is a discussion on LSI Logic MegaRAID i4 only recognizes 131MB of 500MB - Hardware ; So I went ahead and build my first RAID server: Motherboard: FoxConn 6100K8MA-RS RAID card: LSI Logic MegaRAID i4 Drives: 2x Seagate 500GB ATA100 - ST3500630A 2x Western Digital 500GB ATA100 - WD5000AAJB Unfortunately, the RAID card only recognizes each ...

+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3

Thread: LSI Logic MegaRAID i4 only recognizes 131MB of 500MB

  1. LSI Logic MegaRAID i4 only recognizes 131MB of 500MB

    So I went ahead and build my first RAID server:

    Motherboard: FoxConn 6100K8MA-RS
    RAID card: LSI Logic MegaRAID i4
    Drives: 2x Seagate 500GB ATA100 - ST3500630A
    2x Western Digital 500GB ATA100 - WD5000AAJB

    Unfortunately, the RAID card only recognizes each drive with only
    131MB instead of 500MB when I fire up its configuration utility. I
    plugged them in one by one but still, none of them would register with
    anything more. Since I bought the RAID card used, I suspect that the
    setup of the previous owner is still resident. Any idea how to reset
    the card?

    - Ben

  2. Re: LSI Logic MegaRAID i4 only recognizes 131MB of 500MB

    On Thu, 24 Jan 2008 20:47:49 -0800, Ben rearranged some electrons to say:

    > So I went ahead and build my first RAID server:
    >
    > Motherboard: FoxConn 6100K8MA-RS
    > RAID card: LSI Logic MegaRAID i4
    > Drives: 2x Seagate 500GB ATA100 - ST3500630A
    > 2x Western Digital 500GB ATA100 - WD5000AAJB
    >
    > Unfortunately, the RAID card only recognizes each drive with only 131MB
    > instead of 500MB when I fire up its configuration utility. I plugged
    > them in one by one but still, none of them would register with anything
    > more. Since I bought the RAID card used, I suspect that the setup of
    > the previous owner is still resident. Any idea how to reset the card?
    >
    > - Ben


    google: 137GB ATA limit.


  3. Re: LSI Logic MegaRAID i4 only recognizes 131MB of 500MB

    Ben writes:

    >So I went ahead and build my first RAID server:


    > Motherboard: FoxConn 6100K8MA-RS
    > RAID card: LSI Logic MegaRAID i4
    > Drives: 2x Seagate 500GB ATA100 - ST3500630A
    > 2x Western Digital 500GB ATA100 - WD5000AAJB


    >Unfortunately, the RAID card only recognizes each drive with only
    >131MB instead of 500MB when I fire up its configuration utility.


    Are you sure that card, with its current BIOS, can address drives
    greater than 130 GB?


    --
    A host is a host from coast to coast.................wb8foz@nrk.com
    & no one will talk to a host that's close........[v].(301) 56-LINUX
    Unless the host (that isn't close).........................pob 1433
    is busy, hung or dead....................................20915-1433

+ Reply to Thread