A recent 8.0-CURRENT installation _without_ USB2 enabled or loaded from
`loader.conf' seems to have regressed a bit from a couple of weeks ago.

When I attach an old wired mouse I have at home:

ums0: on uhub4
ums0: 3 buttons and Z dir.

and run moused in debugging mode I can see mouse clicks being handled,
but mouse movement `dies' after a bit of time. Pressing one of the
mouse buttons generates moused events like:

moused: received char 0x83
moused: received char 0x0
moused: received char 0x0
moused: received char 0x0
moused: received char 0x0
moused: received char 0x0
moused: received char 0x0
moused: received char 0x7f
moused: assembled full packet (len 8) 83,0,0,0,0,0,0,7f
moused: ts: 3708 752982137
moused: : 3649 133538726
moused: flags:00000001 buttons:00000001 obuttons:00000000
moused: activity : buttons 0x00000001 dx 0 dy 0 dz 0
moused: mstate[0]->count:1
moused: button 1 count 1
moused: received char 0x87
moused: received char 0x0
moused: received char 0x0
moused: received char 0x0
moused: received char 0x0
moused: received char 0x0
moused: received char 0x0
moused: received char 0x7f
moused: assembled full packet (len 8) 87,0,0,0,0,0,0,7f
moused: ts: 3708 859980149
moused: flags:00000001 buttons:00000000 obuttons:00000001
moused: activity : buttons 0x00000000 dx 0 dy 0 dz 0
moused: mstate[0]->count:1
moused: button 1 count 0

but moving the mouse doesn't show anything in the log of moused, as if
the movement event were never delivered by the USB stack to `/dev/ums0'.

Some times moused starts receiving movement events for 1-2 seconds and
then they are gone again.

One of the ways I can reliably get the mouse in a `dead' state is by
typing in an xterm window. When xterm hides the mouse pointer of X11,
mouse movement is gone for good.

A second mouse -- a wireless Microsoft mouse -- attaches as ums0 but
never delivers anything to moused:

root: Unknown USB device: vendor 0x045e product 0x00e1 bus uhub4
kernel: ums0: on uhub4
kernel: ums0: 5 buttons and Z dir.

Both of these used to work a couple of weeks ago, and I'm looking back
through history to find out when this started.

Is anyone else seeing something like this?

_______________________________________________
freebsd-current@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/lis...reebsd-current
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-current-unsubscribe@freebsd.org"