Hi,

First, forgive me if I'm posting to the incorrect list....

I have recently started playing with ath under FreeBSD 7.0-BETA2. I'm using
a Ubiquiti SRX ExpressCard.

The main problem I'm having is that during scans, channels will suddenly
fail to reset and the only way to recover is to reboot or kldunload if_ath,
unplug, replug, and kldload if_ath. Here's a snippet of the error messages:

Feb 21 22:43:31 fuzz kernel: ath0: ath_chan_set: unable to reset channel 40 (5200 Mhz, flags 0x140 hal flags 0x140)
Feb 21 22:43:32 fuzz kernel: ath0: ath_chan_set: unable to reset channel 44 (5220 Mhz, flags 0x140 hal flags 0x140)
Feb 21 22:43:33 fuzz kernel: ath0: ath_chan_set: unable to reset channel 48 (5240 Mhz, flags 0x140 hal flags 0x140)
Feb 21 22:43:33 fuzz kernel: ath0: ath_chan_set: unable to reset channel 2 (2417 Mhz, flags 0x480 hal flags 0xc0)
Feb 21 22:43:34 fuzz kernel: ath0: ath_chan_set: unable to reset channel 3 (2422 Mhz, flags 0x480 hal flags 0xc0)
Feb 21 22:43:35 fuzz kernel: ath0: ath_chan_set: unable to reset channel 4 (2427 Mhz, flags 0x480 hal flags 0xc0)

If I set the interface down and back up without any reloading of modules or
replugging of the card, I get the following error:

Feb 21 22:45:45 fuzz kernel: ath0: unable to reset hardware; hal status 3227908992

I am not able to reproduce this reliably, however, setting chanlist to 1-48
(or less) seems to stop it from happening. Scanning above channel 48 and the
errors start again (sometimes). Any ideas?


The other problem I'm having is that scanning behaves differently depending
on when wlan_scan_sta.ko is loaded. If I load it before setting the
interface up, when I set the interface up it begins scanning continuously
by itself. While it's doing this issuing an "ifconfig ath0 scan" doesn't
do anything. However, doing a list scan seems to work and continously gets
updated.

If I load wlan_scan_sta.ko after setting the interface up, no auto scanning
occurs. If I run "ifconfig ath0 scan" it scans, returns the results, and
stops scanning.

I have tried with and without bgscan enabled - no difference. Is there
any way of controlling this behaviour?


Thanks,
Aragon

_______________________________________________
freebsd-current@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/lis...reebsd-current
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-current-unsubscribe@freebsd.org"