Clemens Bergmann wrote:
> =2D----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
> Hash: SHA1


> [clip...]
>>=20
>> >=20
>> > I need AXFR but when I do a `dig home.loc AXFR` i get:

>>=20
>> It is a good idea to always execute an axfr with dig as follows:
>>=20
>> dig foo.com axfr @
>>=20
>>=20
>> One reason the transfer would fail is if the name server has not loaded=20
>> the zone. What do the logs say when you reload your name server? Are=20
>> there any erros regarding this zone?

> I saw nothing
> here is the full log from server restart:


> Oct 18 22:49:57 zion named[25481]: starting BIND 9.2.4rc5 -u bind
> Oct 18 22:49:57 zion named[25481]: using 1 CPU
> Oct 18 22:49:57 zion named[25481]: loading configuration from '/etc/bind/na=
> med.conf'
> Oct 18 22:49:57 zion named[25481]: listening on IPv6 interfaces, port 53
> Oct 18 22:49:57 zion named[25481]: binding TCP socket: address in use
> Oct 18 22:49:57 zion named[25481]: listening on IPv4 interface lo, 127.0.0.=
> 1#53
> Oct 18 22:49:57 zion named[25481]: binding TCP socket: address in use
> Oct 18 22:49:57 zion named[25481]: listening on IPv4 interface eth0, 192.16=
> 8.0.254#53
> Oct 18 22:49:57 zion named[25481]: binding TCP socket: address in use
> Oct 18 22:49:57 zion named[25481]: listening on IPv4 interface ath0, 192.16=
> 8.1.254#53
> Oct 18 22:49:57 zion named[25481]: binding TCP socket: address in use
> Oct 18 22:49:57 zion named[25481]: listening on IPv4 interface ppp0, 84.129=
> =2E79.148#53
> Oct 18 22:49:57 zion named[25481]: binding TCP socket: address in use


> I dont unterstand that because there is no other named running on that poin=
> t in time.


The *IS* another nameserver running. Trust me :-)

Identify it, kill it, edit the startupscripts to start the
correct nameserver. The repeat the above tests.

--
Peter Håkanson
IPSec Sverige ( At Gothenburg Riverside )
Sorry about my e-mail address, but i'm trying to keep spam out,
remove "icke-reklam" if you feel for mailing me. Thanx.