Bug#453000: Installation report : trouble with network connection (no DHCP client found) - Debian

This is a discussion on Bug#453000: Installation report : trouble with network connection (no DHCP client found) - Debian ; Package: installation-reports Boot method: netinst CD Image version: http://cdimage.debian.org/cdimage/da...t/amd64/iso-cd current = daily build #1, AMD64, 2007/11/26 (i.e. this morning) Date: 2007/11/26 Machine: Dell Precision 490 Processor: 2 Intel Xeon E5320 (EM64T arch) Memory: 3 GB Partitions: windows installed on /hda1; ...

+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2

Thread: Bug#453000: Installation report : trouble with network connection (no DHCP client found)

  1. Bug#453000: Installation report : trouble with network connection (no DHCP client found)

    Package: installation-reports

    Boot method:
    netinst CD
    Image version:

    http://cdimage.debian.org/cdimage/da...t/amd64/iso-cd
    current = daily build #1, AMD64, 2007/11/26 (i.e.
    this morning)
    Date:
    2007/11/26

    Machine:
    Dell Precision 490
    Processor:
    2 Intel Xeon E5320 (EM64T arch)
    Memory:
    3 GB
    Partitions:
    windows installed on /hda1; data on /hda2; ghost
    image on /hda3; debian (hopefully) on /hda4

    Base System Installation Checklist:
    [O] = OK, [E] = Error (please elaborate below), [ ] =
    didn't try it

    Initial boot: [O]
    Detect network card: [O]
    Configure network: [E]
    Detect CD: [O]
    Load installer modules: [O]
    Detect hard drives: [ ]
    Partition hard drives: [ ]
    Install base system: [ ]
    Clock/timezone setup: [ ]
    User/password setup: [ ]
    Install tasks: [ ]
    Install boot loader: [ ]
    Overall install: [ ]

    Comments/Problems:

    Hi,

    DHCP network configuration fails with message "No DHCP
    client was found. This package requires pump or
    dhcp-client."

    CTRL-ALT-F4 console reads (among other cryptic
    messages) :
    main-menu [9246]: WARNING **: Configuring 'netcfg'
    failed with error code 1
    and
    main-menu [1753]: DEBUG: resolver (dhcp-client-udeb):
    package doesn't exist (ignored)

    CTRL-ALT-F1 console reads nothing looking relevant.

    Then I configured network as fixed-IP using
    IP/mask/gw/dns and name/domain retrieved from the
    existing system (IP is bound to my network card MAC
    adress). Configuration was OK but ineffective : d-i
    could not retrieve anything from ftp.fr.debian.org,
    and "wget http://www.debian.fr" in the CTRL-ALT-F2
    console yields "host name lookup failure" after a
    while.

    I have been surfing the debian-boot mailing list
    archive, but could not find anything related. Do you
    have any idea about this strange problem ?

    Thanks !

    bertrand


    __________________________________________________ ___________________________
    Ne gardez plus qu'une seule adresse mail ! Copiez vos mails vers Yahoo! Mail




    --
    To UNSUBSCRIBE, email to debian-bugs-dist-REQUEST@lists.debian.org
    with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org

  2. Bug#453000: marked as done (Installation report : trouble with network connection (no DHCP client found))

    Your message dated Mon, 26 Nov 2007 21:04:23 +0100
    with message-id <200711262104.24283.elendil@planet.nl>
    and subject line Bug#453000: Installation report : trouble with network connection (no DHCP client found)
    has caused the attached Bug report to be marked as done.

    This means that you claim that the problem has been dealt with.
    If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
    Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

    (NB: If you are a system administrator and have no idea what I am
    talking about this indicates a serious mail system misconfiguration
    somewhere. Please contact me immediately.)

    Debian bug tracking system administrator
    (administrator, Debian Bugs database)



+ Reply to Thread