Recently, I upgraded my old Mac G4 to 7.0-BETA1:
root@kg-g4# uname -a
FreeBSD kg-g4.kg4.no 7.0-BETA1 FreeBSD 7.0-BETA1 #1: Tue Oct 30
09:03:23 CET 2007 root@kg-g4.kg4.no:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC
powerpc

And then I tried to install the xorg 7.3 (actually 7.3_1) port. But
xorg-server (1.4_2,1) fails:
Making all in int10
/bin/sh ../../../libtool --tag=CC --mode=compile cc -DHAVE_CONFIG_H
-I. -I../../../include -D_VM86_LINUX -DHAVE_DIX_CONFIG_H -Wall
-Wpointer-arith -Wstrict-prototypes -Wmissing-prototypes
-Wmissing-declarations -Wnested-externs -fno-strict-aliasing
-D_BSD_SOURCE -DHAS_FCHOWN -DHAS_STICKY_DIR_BIT -D_THREAD_SAFE
-DDBUS_API_SUBJECT_TO_CHANGE -I/usr/local/include
-I/usr/local/include/freetype2 -I/usr/local/include/pixman-1
-I/usr/local/include/hal -I/usr/local/include/dbus-1.0
-I/usr/local/include/dbus-1.0/include -I../../../include
-I../../../include -I../../../Xext -I../../../composite
-I../../../damageext -I../../../xfixes -I../../../Xi -I../../../mi
-I../../../miext/shadow -I../../../miext/damage -I../../../render
-I../../../randr -I../../../fb -DHAVE_XORG_CONFIG_H -I/usr/local/include
-O -pipe -MT stub.lo -MD -MP -MF .deps/stub.Tpo -c -o stub.lo stub.c
mkdir .libs
cc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../../../include -D_VM86_LINUX
-DHAVE_DIX_CONFIG_H -Wall -Wpointer-arith -Wstrict-prototypes
-Wmissing-prototypes -Wmissing-declarations -Wnested-externs
-fno-strict-aliasing -D_BSD_SOURCE -DHAS_FCHOWN -DHAS_STICKY_DIR_BIT
-D_THREAD_SAFE -DDBUS_API_SUBJECT_TO_CHANGE -I/usr/local/include
-I/usr/local/include/freetype2 -I/usr/local/include/pixman-1
-I/usr/local/include/hal -I/usr/local/include/dbus-1.0
-I/usr/local/include/dbus-1.0/include -I../../../include
-I../../../include -I../../../Xext -I../../../composite
-I../../../damageext -I../../../xfixes -I../../../Xi -I../../../mi
-I../../../miext/shadow -I../../../miext/damage -I../../../render
-I../../../randr -I../../../fb -DHAVE_XORG_CONFIG_H -I/usr/local/include
-O -pipe -MT stub.lo -MD -MP -MF .deps/stub.Tpo -c stub.c -fPIC -DPIC
-o .libs/stub.o
stub.c:10:18: error: xf86.h: No such file or directory
stub.c:11:21: error: xf86str.h: No such file or directory
stub.c:12:25: error: xf86_OSproc.h: No such file or directory
In file included from stub.c:14:
xf86int10.h:13:21: error: xf86Pci.h: No such file or directory
In file included from stub.c:14:
xf86int10.h:43: error: expected specifier-qualifier-list before 'PCITAG'
xf86int10.h:171: error: expected ')' before 'pScrn'
xf86int10.h:176: error: expected '=', ',', ';', 'asm' or '__attribute__'
before 'xf86int10GetBiosLocationType'
stub.c: In function 'xf86ExtendedInitInt10':
stub.c:25: error: 'NULL' undeclared (first use in this function)
stub.c:25: error: (Each undeclared identifier is reported only once
stub.c:25: error: for each function it appears in.)
stub.c: In function 'MapCurrentInt10':
stub.c:31: error: 'FALSE' undeclared (first use in this function)
stub.c: In function 'xf86Int10AllocPages':
stub.c:44: error: 'NULL' undeclared (first use in this function)
stub.c: In function 'xf86Int10ExecSetup':
stub.c:56: error: 'FALSE' undeclared (first use in this function)
*** Error code 1

Stop in
/usr/ports/x11-servers/xorg-server/work/xorg-server-1.4/hw/xfree86/int10.
*** Error code 1

Stop in /usr/ports/x11-servers/xorg-server/work/xorg-server-1.4/hw/xfree86.
*** Error code 1

Stop in /usr/ports/x11-servers/xorg-server/work/xorg-server-1.4/hw/xfree86.
*** Error code 1

Stop in /usr/ports/x11-servers/xorg-server/work/xorg-server-1.4/hw.
*** Error code 1

Stop in /usr/ports/x11-servers/xorg-server/work/xorg-server-1.4.
*** Error code 1

Stop in /usr/ports/x11-servers/xorg-server.


Has anyone sucessfully installed Xorg 7.3 on FreeBSD/ppc (RELENG_7)?
--
Torfinn Ingolfsen,
Norway