Internal tape drive missing on P630 / 7028-6C4 ?? - Aix

This is a discussion on Internal tape drive missing on P630 / 7028-6C4 ?? - Aix ; Hi all, Anybody seen this before? Our Tivoli server only reports having the external Ultrium drives: root@tsmsvr:/> lsdev -Cc tape rmt0 Available 11-08-00-2,0 IBM 3580 Ultrium Tape Drive rmt1 Available 1D-08-00-3,0 IBM 3580 Ultrium Tape Drive rmt2 Available 1D-09-00-1,0 IBM ...

+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2

Thread: Internal tape drive missing on P630 / 7028-6C4 ??

  1. Internal tape drive missing on P630 / 7028-6C4 ??

    Hi all,

    Anybody seen this before? Our Tivoli server only reports having the
    external Ultrium
    drives:

    root@tsmsvr:/> lsdev -Cc tape
    rmt0 Available 11-08-00-2,0 IBM 3580 Ultrium Tape Drive
    rmt1 Available 1D-08-00-3,0 IBM 3580 Ultrium Tape Drive
    rmt2 Available 1D-09-00-1,0 IBM 3580 Ultrium Tape Drive
    smc0 Available 1D-09-00-1,1 IBM 3583 Library Medium Changer
    root@tsmsvr:/>

    The 4mm internal (I believe a 6158) doesn't show up in the list.
    It doesn't appear in smit -> Devices -> Tape Drives -> List all defined
    or Add a Tape drive.

    cfgmgr doesn't find it (with no args). diag doesn't report it as
    missing.
    It is powered up, as it accepts a new tape and rewinds it to the ready
    state.
    The OS level (5100-03) is a bit old, but performing as it should.
    I inherited DDS4 mksysb tapes from this system, so it did work at some
    point before I got here.

    Any ideas on what this could be?
    Thanks much in advance.


  2. Re: Internal tape drive missing on P630 / 7028-6C4 ??

    "Sterve" wrote:

    >Hi all,
    >
    >Anybody seen this before? Our Tivoli server only reports having the
    >external Ultrium
    >drives:
    >
    >root@tsmsvr:/> lsdev -Cc tape
    >rmt0 Available 11-08-00-2,0 IBM 3580 Ultrium Tape Drive
    >rmt1 Available 1D-08-00-3,0 IBM 3580 Ultrium Tape Drive
    >rmt2 Available 1D-09-00-1,0 IBM 3580 Ultrium Tape Drive
    >smc0 Available 1D-09-00-1,1 IBM 3583 Library Medium Changer
    >root@tsmsvr:/>
    >
    >The 4mm internal (I believe a 6158) doesn't show up in the list.
    >It doesn't appear in smit -> Devices -> Tape Drives -> List all defined
    >or Add a Tape drive.
    >
    >cfgmgr doesn't find it (with no args). diag doesn't report it as
    >missing.
    >It is powered up, as it accepts a new tape and rewinds it to the ready
    >state.
    >The OS level (5100-03) is a bit old, but performing as it should.
    >I inherited DDS4 mksysb tapes from this system, so it did work at some
    >point before I got here.
    >
    >Any ideas on what this could be?
    >Thanks much in advance.



    Sounds like it is not conneced to the SCSI adapter.
    Or a problem with the interface.

    Regards,

    Ted.
    ================================================== ============
    | Ted Linnell |
    | |
    | Nunawading, Victoria , Australia |
    ================================================== ============

+ Reply to Thread